blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Kasım, 2024 11:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaymakam Yazıcı’dan Safrantech Ekibi’ne Tebrik

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, okul bünyesinde kurulan teknoloji takımı Safrantech'i Adana’da düzenlenen Teknofest’te elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Kaymakam Yazıcı, açıklamasında Safrantech Ekibi’nin başarısının sadece okul ve ilçe için değil, ülkemizin geleceği adına da umut verici olduğunu belirtti. "Gençlerimizin bilim ve teknoloji alanında gösterdiği bu üstün başarı bizleri gururlandırıyor. Bu ekip, azim ve çalışmanın somut bir örneğidir," diyen Yazıcı, Safrantech Ekibi’nin gelecek projelerinde de başarılarının devamını diledi. Kaymakam yazıcı, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü, öğrencilerin aldıkları başarıların yanı sıra aldıkları eğitimin ülkemize teknolojik gelişmeler katacak donanımlı bireyler yetiştirmede ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Okul yöneticileri ve öğrenciler, Kaymakam Yazıcı'nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, destekleri için teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da yeni açılan AFAD Eğitim Merkezi’ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı

Bartın’da AFAD Eğitim Merkezi açılış merasiminde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.
Bartın Çaybükü köyünde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Eğitim Merkezi yapıldı. Merkezde zelzele, sel üzere doğal afetlere müdahale uygulama alanlarının yanı sıra dağcılar için tırmanma ve kurtarma, çukur, bataklık ve kuyuya düşen insan ve hayvanlar için kuyu, trafik kazalarında meyyit ve yaralıları kurtarmak için de kazalı araçların yer aldığı eğitim istasyonları oluşturuldu. Teorik ve uygulamalı eğitimin verildiği merkezin açılışına, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AFAD Vilayet Müdürü Alparslan Yenitürk, il protokolü, komandolar, AFAD ve sivil arama kurtarma grupları katıldı.

Nefesleri kesen tatbikat
Davetliler, eğitim istasyonlarını tek tek gezerek bilgi alırken, arama kurtarma grupları tatbikat gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta takımlar, senaryo gereği meydana gelen afet ve olaylara başarılı formda müdahale etti, meyyit ve yaralılara kısa müddette ulaştı.

Beklenen İstanbul sarsıntısına karşı hazırlıklar başladı
Ekiplerin şovlarını izleyerek bilgi alan Vali Nurtaç Arslan, merkezin imalinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gazetecilerin sorusu üzerine ise Vali Arslan, beklenen İstanbul sarsıntısının gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin 81 vilayetindeki arama ve kurtarma gruplarının İstanbul’un hangi bölgesine müdahale edeceğinin belirlendiğini söz etti. Yapılan planlamalarda ise Bartın’ın İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinden sorumlu olduğunu tabir eden Vali Arslan, arama kurtarma takımları ile yardımların bölgeye ulaştırılması, tahliye çalışmaları, yıkım enkaz arama üzere tüm mevzularda Bayrampaşa ilçesi ile gerekli uyumun sağlanması için çalışmalara başlandığını söz etti. Vali Arslan, "Hepimizin bildiği üzere beklenen bir İstanbul zelzelesi söylentileri ile ilgili, Türkiye’nin tüm vilayetleri İstanbul’un bir bölgesinden sorumlu olacak. Bartın olarak bize düşen de Bayrampaşa oldu. Gerekli müdahale ve uyum için yapılması gereken tüm çalışmaları kıymetlendiriyoruz. İnşallah beklendiği üzere büyük bir afet olmaz lakin büyük bir zelzeleye hazır olabilmek için çalışmaları süratli bir formda yürütüyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.