Kaymakam Yazıcı Kent Tarihi Müzesini İnceledi - Karabük Haber Postası
66d6b988ca0e8 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Eylül, 2024 10:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Kaymakam Yazıcı Kent Tarihi Müzesini İnceledi

66d6b99de98a5 jpgSafranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kent Tarihi Müzesi alanında incelemelerde bulundu.

Ziyareti sırasında ülkemizin en eski ve hâlâ çalışır durumda olan saat kulesi ile tarihi cezaevi alanını da gezen Kaymakam Yazıcı, Safranbolu’ya gelen misafirlerle sohbet etti ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu özel şehir hakkında bilgiler paylaştı.

İncelemelerine İzzet Mehmet Paşa Camii’nde devam eden Kaymakam Yazıcı, burada da detaylı bir inceleme yaptı ve cami çalışanlarına kolaylıklar diledi. Kaymakam Yazıcı, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların önemine değindi.

Ayrıca, bu tür tarihi alanların korunmasının, kentin turizm potansiyelini artıracağını ve bölgeye gelen turist sayısında olumlu etkiler yaratacağını belirtti.

66d6b997ab4f4 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzondaki cig ani cep telefonu kamerasina yansidi H8NWwz7K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’daki çığ anı cep telefonu kamerasına yansıdı

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde bugün meydana gelen çığ, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sosyal medyada “Son Yaylacı” ismiyle bilinen içerik üreticisi Soner Sevinç tarafından görüntülenen çığ anı dikkat çekti.

Çaykara ilçesi Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, dik yamaçta biriken kar kütlesi zayıf noktadan koparak aşağı doğru hareket etti. Büyük bir gürültüyle kayan kar kütlesi, izleyenlere hem heyecan hem de görsel anlamda etkileyici anlar yaşattı.

Olayda herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmazken, çığ riskinin bölgede devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin