Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ocak, 2023 15:03 tarihinde yayınlandı
0

Kaymakam Güneş’ten Kurs Gören Öğrencilere Ziyaret

Eflani Kaymakamı  Büşra Güneş,  Şehit Alişen Korkut Ortaokulunda Liselere geçiş sınavına hazırlık için hafta sonu  verilen Destekleme Yetiştirme Kursunu (DYK) ziyaret etti.

Kaymakam  Büşra Güneş öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Çelebi’den ve Öğretmenlerden kurs hakkında bilgiler aldı.Öğrenciler ile tek tek tanışıp sohbet  eden ve hedeflerini soran Kaymakam Güneş,  hedefleri doğrultusunda koşmanın güzel bir şey olduğunu ve her öğrencinin mutlaka hedefine ulaşacağını ifade ederek işlenen derse katılıp öğrencilerle birlikte sorular çözüp cevaplayarak konu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kurs gören öğrencilere kendilerinin zamanlarından fedakarlık yaparak gelecekleri için çok önemli bir adım attıklarını ifade eden Kaymakam  Büşra Güneş,  kendilerine sunulan bu mükemmel fırsatı iyi değerlendirmeleri ve hayallerinin peşinde koşmaları beklentisi içerisinde olduklarını ifade ederek başta Öğretmenler olmak üzere emek veren herkese teşekkürleri sunarak öğrencilere başarılar diledi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin