Kaymakam Demirel, Asfalt çalışmalarını İnceledi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Temmuz, 2017 14:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Kaymakam Demirel, Asfalt çalışmalarını İnceledi

Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel; KÖYDES kapsamında yapılan asfalt çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Muhammet Fatih Demirel’e  Birlik Müdürü Fahri Kara, İlçe Köy Yolları Sorumlu Rafet Çelik, İl Genel Meclisi Üyeleri Ergün Özgün ve Mehmet Ören  eşlik etti.

Yenice  Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsis edilen ödeneklerle köyler yapılan yol çalışmalarında incelemelerde bulunan Kaymakam  Muhammet Fatih Demirel Birlik Müdürü Fahri Kara ve İlçe Köy Yolları Sorumlu Rafet Çelik’den yapılan yol çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Kaymakam Demirel,  incelemeleri sırasında karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti ve vatandaşların isteklerini dinledi.

Yenice kaymakamı Muhammet Fatih Demirel; “İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İl Özel İdaresi arasında yapılan protokol ile Yenice’de 2017 yılı içerisinde Hisar Köyü, Güney Köyü Arslanlar Mahallesi, Cihanbey Cenberk Mahallesi, Çamlıköy, Yazıköy ve Keyfallar köyünde olmak üzere toplam 18.4 Km asfalt yapımı gerçekleştirilecek. Ayrıca 2016 yılından kalan 4,4 Km Güney Köyü Çenesizler asfaltı da tamamlanmış olup bununla beraber 2017 yılında İlçede toplam 22,8 Km köy yolu asfaltlanmış olacak.

Yenice Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından  2017 Yılında KÖYDES kapsamında Saray Köyü 100 tonluk içme suyu deposu, Satuk Köyü 100 tonluk içme suyu deposu, Kadıköy Köyü 50 tonluk içme suyu deposu, Hisar Köyü 100 tonluk içme suyu deposu, Yazıköy Köyü isale hattı yenileme, Çeltik Köyü ve Güney Köyü isale hattı yapımı adı altında 6 köye hizmet götürülecek. İşlerin ihalesi yapılmış olup çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
akademik calisma
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi’nden Akademik Çalışma: Türkiye–İran İlişkilerine Yeni Bir Bakış

Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç’in kaleme aldığı “XXI. Yüzyıl Başlarında Türk Dış Politikası Çerçevesinde Türkiye–İran İlişkileri” adlı kitap yayımlandı.

Uluslararası ilişkiler ve dış politika alanında hazırlanan eser, Türkiye ile İran arasındaki ilişkileri tarihsel arka planı ve güncel gelişmeler ışığında ele alıyor. Akademisyen Kitabevi tarafından yayımlanan ve 2026 yılında okuyucuyla buluşan kitap, yaklaşık 172 sayfadan oluşuyor.

Dr. Özcan Büyükgenç’in daha önce yüksek lisans tezi olarak hazırladığı çalışma, güncellenerek kitap haline getirildi. Eserde; iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve bölgesel ilişkiler çok boyutlu bir perspektifle incelenirken, özellikle 21. yüzyıldaki dönüşüm süreci analiz ediliyor.

Kitapta ayrıca Türkiye ve İran’ın jeopolitik konumları, enerji politikaları, bölgesel rekabet ve iş birliği alanları gibi konular da kapsamlı şekilde değerlendiriliyor. Her iki ülkenin Orta Doğu siyasetindeki belirleyici rolüne dikkat çekilen çalışma, akademik çevreler kadar konuya ilgi duyan okuyucular için de önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Dr. Büyükgenç, kitabın oluşum sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, çalışmasının uluslararası ekonomi-politik alanındaki akademik birikiminin ürünü olduğunu belirterek, eserin geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmasını temenni etti.

Yeni yayımlanan bu eser, Türkiye–İran ilişkilerini anlamak isteyenler için güncel ve kapsamlı bir başvuru kaynağı olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin