Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler Haftası etkinliğine katıldı.
Çaycuma Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Etkinliğe, Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya da katıldı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konferansta, İslam’ın temel değerleri ve Peygamber Efendimizin (S.A.V) örnek kişiliği üzerinde duruldu. Konferansın konuşmacısı, Tekirdağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Hızır Yağcı, İslam’ın şahsiyet inşası üzerindeki etkilerini ve camilerin toplum hayatındaki rolünü anlattı. Dr. Yağcı, dinin ve din görevlilerinin toplum üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaparak, Peygamber Efendimizin örnek kişiliğinden ilham alınması gerektiğini belirtti.
Kaymakam Kaya, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, din görevlilerine ve cami cemaatine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin toplumun manevi değerlerini güçlendirdiğini söyledi. Konferans, hem katılımcılar hem de eğitimciler açısından verimli geçti.
Konferansa katılan ilçe halkı, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni etti. Özellikle gençler için büyük bir rehber niteliği taşıyan bu tür organizasyonların, toplumun manevi kalkınmasına katkı sunduğu ifade edildi.


Kaymakam Adem Kaya, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler Haftası etkinliğine katıldı
Beyaz Et Sektörüne Dev Operasyon: 13 Şirkete Kayyum Atandı, 32 Gözaltı
Beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 13 büyük şirkete yönelik yürütülen soruşturma kapsamında denetim kayyumu atanırken, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alındı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, piyasa işleyişini bozarak haksız fiyat artışlarına ve tüketici mağduriyetine neden oldukları değerlendirilen şirketlere yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonlar; İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, İzmir, Samsun ve Uşak’ta eş zamanlı olarak yapıldı.
Gözaltına alınanlar arasında şirketlerin CEO’ları, yönetim kurulu üyeleri, muhasebe ve finans yöneticileri ile pazarlama müdürlerinin bulunduğu öğrenildi. Şirketlerden operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Savcılık: Kuvvetli Şüpheler Var
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, bazı şirket yetkililerinin beyaz et sektöründeki fiyat belirleme süreçlerinde tüketici aleyhine olacak şekilde birlikte hareket ederek adil rekabet ortamını bozduklarına yönelik kuvvetli şüpheler bulunduğu belirtildi.
Şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “fiyatları etkileme” suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.
Denetim Kayyumu Ne Anlama Geliyor?
Mahkeme tarafından atanan denetim kayyumu, şirket yönetimini tamamen devralmıyor. Mevcut yönetim görevine devam ederken, belirli işlemler kayyumun gözetim ve onayına tabi tutuluyor. Kayyum, şirket faaliyetlerinin hukuka uygun yürütülüp yürütülmediğini denetleyerek düzenli olarak mahkemeye rapor sunuyor.
Sektör Daha Önce de İnceleme Altındaydı
Türkiye’de beyaz et sektörü son yıllarda rekabet ihlali ve fiyat koordinasyonu iddiaları nedeniyle sık sık gündeme gelmişti. Rekabet Kurulu, Eylül 2025’te sektörün önde gelen 13 şirketine toplam yaklaşık 3,7 milyar TL idari para cezası vermişti. Söz konusu karar, gıda sektöründe bugüne kadar uygulanan en büyük rekabet yaptırımlarından biri olarak değerlendirilmişti.
Yetkililer, soruşturmanın Rekabet Kurumu, MASAK, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kurumların koordinasyonuyla sürdürüldüğünü bildirdi.

