Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2018 14:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kayıp Avukat ölü olarak bulundu

Karabük’te, 1 haftadır kendisinden haber alınamayan Avukat Metin Can  (53) iple ağaca asılı bulundu. İntihar ettiği üzerinde durulan avukatın kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak. Karabük Barosu'na kayıtlı avukat Metin Can, Şirinevler Mahallesi'ndeki evine geçen Pazartesi günü akşamı dönmeyince ailesi polise kayıp ihbarında bulundu. Tüm aramalara rağmen avukat ve otomobili bulunamadı. Karabük  ilçesi Ovacık'a bağlayan yol üzerinde Bürnük Köyü mevkiinde patika yoldan traktörü ile geçen bir vatandaş otomobili görüp jandarmayı aradı. Gelen ekipler, otomobile yakın bir mesafedeki ağaçta Metin Can’ın iple asılı cesedini buldu. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından evli ve 1 çocuk babası Metin Can’ın  cesedi Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bunalıma girip intihar ettiği üzerinde durulan Metin Can’ın kesin ölüm nedeni otopside belli olacak. Avukat Metin Can’ın  ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin