blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2024 12:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kayıp adamı 30 kişilik ekip arıyor

Karabük’ün Eflani ilçesinde 10 gündür kayıp olan 53 yaşındaki Ramazan Tunç için ekipler tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Eflani ilçesine bağlı Emirler köyü Namazcoğlu Mahallesi’nde ikamet eden Ramazan Tunç’tan 10 gündür haber alamayan ailesi jandarma kayıp ihbarında bulundu. Tunç’un bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), NAK Arama Kurtarma Derneğinden oluşan 30 kişilik arama kurtarma ekibi Tunç’u bulmak için ormanlık alanda arama ve tarama faaliyetleri başlattı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’ten Filistin’e destek, “Gazze bizim vicdanımızdır”

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Devrek Birlik Kardeşlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını protesto etmek ve Gazze’ye giden yardım gemisine takviye olmak maksadıyla basın açıklaması düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açıklamaya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş takviye verdi. Platform ismine açıklamayı okuyan Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Aydın Çolpa, toplanma gayelerinin "işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı ataklarını lanetlemek ve abluka altındaki Gazze’ye bir nefes olmak için sefere çıkan Sumud Gemisi’ne sahip çıktıklarını ilan etmek" olduğunu söyledi.
Filistin davasının yalnızca bir coğrafya problemi değil, tüm ümmetin onur ve izzet problemi olduğunu belirten Çolpa, "Gazze; çocukların açlıkla sınandığı, bayanların gözyaşına mahkûm edildiği, pakların bombalar altında can verdiği bir beldeye dönüştürülmüştür. Yıllardır süren bu kuşatma, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir" dedi.
Sumud Gemisi’nin yalnızca besin ve ilaç değil, insanlığın onurunu, vicdanını ve özgürlük çabasını taşıdığını vurgulayan Çolpa, şu davette bulundu:
"Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: İsrail’in yıllardır süren işgaline, zulmüne ve ablukasına derhâl son verilmelidir. Gazze’ye insani yardımların önü açılmalı, çocukların ve günahsızların feryadı dindirilmelidir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Gazze, bizim vicdanımızdır."
Açıklama, "Kahrolsun Siyonizm", "Kudüs Şüphesiz Kurtulacak" ve "Yaşasın Özgür Filistin" sloganlarının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin