Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2022 13:18 tarihinde yayınlandı
0

Kayın Ara Tohum Yılı Tespit Çalışmaları Başladı

Kayın (Fagus orientalis Mill) ara tohum yılı tespit çalışmalarına başlandı. Yenice İşletme Müdürlüğü tensil (gençleştirme) sahalarında incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, koyu renk yapraklı kayın ağaçlarında çiçek kurullarında bol tohum tespit çalışmalarına katıldı.

Yenice İşletme Müdürü ve İşletme Şeflerinin hazır bulunduğu inceleme çalışmalarının ardından açıklama yapan Bölge Müdürü Faruk  Bayraktaroğlu “Ormanlarımızı geliştirmek ve sağlıklı olarak sürdürülebilirliğini sağlamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz.

Baharla birlikte dağlarımızın yeşerdiğini, dallarımızın tomurcuklandığını, çalışmalarımızın ürünlerinin topraktan çıkıp filizlendiğini görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz.

Ormanlarımızda yürüttüğümüz her çalışma, geleceğe yaptığımız yatırım, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli ve güzel mirastır” dedi.

ASLİ AĞAÇ TÜRLERİMİZİ KORUYORUZ

Asli ağaç türlerini koruduklarını ifade eden Bayraktaroğlu; ” Silvikültürden anlasın yada anlamasın herkesin ilk aklına gelen şey gençleştirmedir. Çünkü gençleştirme orman mühendislerinin sanatıdır. Gençleştirmeye bir nesil diyoruz, tensil diyoruz. Tensil demek yenilik demek gelecek demektir. Ormanlarımızın sürekliliği açısından gençleştirme çalışmalarına 2021’de olduğu gibi 2022 yılında da devam edeceğiz” dedi.

İncelemelerinin ardından Bölge Müdürü Bayraktaroğlu kayın tohumların gelişimlerinin gözlemlenerek Temmuz ayı sonu Ağustos ayı başındaki embriyo durumlarına göre tohumlama ile ilgili silvikültürel çalışmaların yapılması için talimat verdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda bir haftada 197 supheli gozaltina alindi dR1zaAzE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da bir haftada 197 şüpheli gözaltına alındı

Bolu’da son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik, kaçakçılık ve düzensiz göçmen operasyonlarında gözaltına alınan 197 şüpheliden 27’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 707,26 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4,69 gram bonzai, 73 adet kök kenevir, 1 gram metamfetamin, 2,42 gram esrar maddesi ile 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Asayiş çalışmalarında ise meydana gelen 299 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 126 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 39 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 2 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 17 adet define ve kazı malzemesi ile 2 adet tarihi eser ele geçirildi.

17 düzensiz göçmen yakalandı

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde ise yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 17 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin