Kayın Ara Tohum Yılı Tespit Çalışmaları Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2022 13:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Kayın Ara Tohum Yılı Tespit Çalışmaları Başladı

Kayın (Fagus orientalis Mill) ara tohum yılı tespit çalışmalarına başlandı. Yenice İşletme Müdürlüğü tensil (gençleştirme) sahalarında incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, koyu renk yapraklı kayın ağaçlarında çiçek kurullarında bol tohum tespit çalışmalarına katıldı.

Yenice İşletme Müdürü ve İşletme Şeflerinin hazır bulunduğu inceleme çalışmalarının ardından açıklama yapan Bölge Müdürü Faruk  Bayraktaroğlu “Ormanlarımızı geliştirmek ve sağlıklı olarak sürdürülebilirliğini sağlamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz.

Baharla birlikte dağlarımızın yeşerdiğini, dallarımızın tomurcuklandığını, çalışmalarımızın ürünlerinin topraktan çıkıp filizlendiğini görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz.

Ormanlarımızda yürüttüğümüz her çalışma, geleceğe yaptığımız yatırım, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli ve güzel mirastır” dedi.

ASLİ AĞAÇ TÜRLERİMİZİ KORUYORUZ

Asli ağaç türlerini koruduklarını ifade eden Bayraktaroğlu; ” Silvikültürden anlasın yada anlamasın herkesin ilk aklına gelen şey gençleştirmedir. Çünkü gençleştirme orman mühendislerinin sanatıdır. Gençleştirmeye bir nesil diyoruz, tensil diyoruz. Tensil demek yenilik demek gelecek demektir. Ormanlarımızın sürekliliği açısından gençleştirme çalışmalarına 2021’de olduğu gibi 2022 yılında da devam edeceğiz” dedi.

İncelemelerinin ardından Bölge Müdürü Bayraktaroğlu kayın tohumların gelişimlerinin gözlemlenerek Temmuz ayı sonu Ağustos ayı başındaki embriyo durumlarına göre tohumlama ile ilgili silvikültürel çalışmaların yapılması için talimat verdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin