Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2022 13:18 tarihinde yayınlandı
0

Kayın Ara Tohum Yılı Tespit Çalışmaları Başladı

Kayın (Fagus orientalis Mill) ara tohum yılı tespit çalışmalarına başlandı. Yenice İşletme Müdürlüğü tensil (gençleştirme) sahalarında incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, koyu renk yapraklı kayın ağaçlarında çiçek kurullarında bol tohum tespit çalışmalarına katıldı.

Yenice İşletme Müdürü ve İşletme Şeflerinin hazır bulunduğu inceleme çalışmalarının ardından açıklama yapan Bölge Müdürü Faruk  Bayraktaroğlu “Ormanlarımızı geliştirmek ve sağlıklı olarak sürdürülebilirliğini sağlamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz.

Baharla birlikte dağlarımızın yeşerdiğini, dallarımızın tomurcuklandığını, çalışmalarımızın ürünlerinin topraktan çıkıp filizlendiğini görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz.

Ormanlarımızda yürüttüğümüz her çalışma, geleceğe yaptığımız yatırım, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli ve güzel mirastır” dedi.

ASLİ AĞAÇ TÜRLERİMİZİ KORUYORUZ

Asli ağaç türlerini koruduklarını ifade eden Bayraktaroğlu; ” Silvikültürden anlasın yada anlamasın herkesin ilk aklına gelen şey gençleştirmedir. Çünkü gençleştirme orman mühendislerinin sanatıdır. Gençleştirmeye bir nesil diyoruz, tensil diyoruz. Tensil demek yenilik demek gelecek demektir. Ormanlarımızın sürekliliği açısından gençleştirme çalışmalarına 2021’de olduğu gibi 2022 yılında da devam edeceğiz” dedi.

İncelemelerinin ardından Bölge Müdürü Bayraktaroğlu kayın tohumların gelişimlerinin gözlemlenerek Temmuz ayı sonu Ağustos ayı başındaki embriyo durumlarına göre tohumlama ile ilgili silvikültürel çalışmaların yapılması için talimat verdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Sari Siyah ve Beyaz Carpici ve Tipografik Bilgi Verici Video Icerigi Youtube Kucuk Resmi 6
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Haziran, 2026 11:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ilk kez ‘Ceza İnfaz Personeli Günü’ kutlandı

Adalet Bakanlığı tarafından 6 Haziran’ın “Ceza İnfaz Personeli Günü” olarak ilan edilmesinin ardından Karabük’te ilk kez farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Önceki dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un talimatıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında düzenlenen programa ceza infaz koruma personeli ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

karabukte ilk kez ceza infaz personeli gunu kutland4Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman ile Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Karabük İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Gökçek, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, cezaevi müdürleri, infaz ve koruma memurları ile çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 500 kişinin yer aldığı programda, ceza infaz koruma memurlarının adalet sistemi içerisindeki görev ve sorumluluklarının önemine dikkat çekildi.

Etkinlik kapsamında açılan stant ve sergiler ziyaretçilerden ilgi gördü. Sergide, ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan mozaik eserler, rölyef çalışmaları, dekoratif ürünler, el emeği hediyelik eşyalar ve çeşitli sanatsal çalışmalar sergilendi.

karabukte ilk kez ceza infaz personeli gunu kutland3

Yetkililer, kurs eğitmenlerinin rehberliğinde hazırlanan eserlerin hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerine, üretim süreçlerine katılmalarına ve topluma yeniden uyum sağlamalarına katkı sunduğunu ifade etti.

Program, serginin gezilmesi ve katılımcıların günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin