Karabük'te yağmur yağışı sonrası kayganlaşan yolda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Z.D. (60) idaresindeki 57 AAR 134 plakalı otomobil, Bolu'nun Gerede ilçesi istikametinden Karabük'ün Eskipazar ilçesi istikametine seyir halindeyken Mermer mevkisinde yağmur yağışı sonrası kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki ağaçlara ve aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisizle otomobil devrilirken, sürücü ile birlikte otomobilde yolcu olarak bulunan A.D ve Y.G yaralandı.
Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastanelere sevk edildi.
Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, tüm uyarılara rağmen vatandaşların çevreyi kirletmeye devam ettiğini belirterek, temiz bir çevre için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Başkan Karakaş yaptığı açıklamada, “Yenice ilçemiz evimiz dedik! Ama ne yazık ki tüm uyarılara rağmen çevremizi kirletmeye devam ediyoruz. Unutmayalım ki temizlik medeniyettir.” ifadelerini kullandı.
Karakaş, çöp atma saatlerine uyulması ve çöplerin mutlaka konteynerlere atılması gerektiğini hatırlatarak, “Temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek demektir. ‘Temizlik imandandır’ sözüyle büyüdük; şimdi uygulama zamanı. Kirletmek kolaydır, temiz tutmak erdemdir.” dedi.
Çevreyi kirletenlere idari para cezası uygulanacağını belirten Karakaş, bu tür cezalarla karşılaşmamak ve daha yaşanabilir bir Yenice için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Başkan Karakaş, çağrısını şu sözlerle tamamladı: “Hep birlikte hareket edersek daha yaşanabilir, daha temiz bir Yenice mümkündür. Temiz tut Yenice’yi, örnek olsun Türkiye’ye.”