karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
03 Temmuz, 2019 09:29 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kaybolan mandalarını zehirlenmiş olarak buldular 

Yenice ilçesinde 3 gündür kayıp olan ve zehirlendikleri belirlenen mandalardan ikisi telef olurken, 1 tanesinin tedavisi sürüyor. Edinilen bilgiye göre Yenice ilçesine bağlı Şirinköy Köyü’nde yaşayan Satılmış ve Ali Bostancı isimli iki kardeş, 3 gündür eve gelmeyen mandalarını bulmak için yakınları ile arama çalışması başlattı. Arama çalışmalarının ilk gününde Satılmış Bostancı mandalardan ikisini köye yakın civarda hasta halde buldu. Eve getirdiklerinde önlerine konulan yemi ve suyu içmeyen hayvanlar için veteriner çağrıldı. Hayvanları tedavi eden veteriner yaptığı incelemelerde mandaların zehirlendiklerini belirtti. Serum ile tedavi altına alınan hayvanlardan biri zehirlenmeden dolayı telef oldu. ‘KORKUNÇ MANZARA İLE KARŞILAŞTILAR’ İki kardeş köye 1 kilometre uzaklıkta yer alan Soğuksu Mahallesi’nde diğer kayıp mandaları arama çalışmalarını sürdürdü. Dere kenarında yaptıkları aramada korkunç manzara ile karşılaşan Satılmış ve Ali Bostancı, hayvanlarını telef olmuş halde buldu. Hayvanlarının telef olma sebeplerini öğrenmek isteyen sahipleri veterinere haber verdi. Yapılan incelemelerde de telef olan iki hayvanın zehirlendiği belirlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen yetkililer ard arda meydana gelen hayvan ölümlerini araştırmak için olay yerine gelerek bilgi aldı. Hayvanlarının 3 gündür eve gelmemesi üzerine arama çalışmalarını başlattıklarını belirten Satılmış Bostancı, “Hayvanlarımız her akşam eve gelirlerdi. 3 gün boyunca eve gelmediklerini öğrendiğimde hayvanları bulmak için arama çalışması başlattık. İlk gün 2 hayvanımızı hasta halde bularak eve getirdik. Çağırdığımız veteriner hayvanlarımızın zehirlendiğini belirledi. Başlattığı serum tedavisinin ardından mandalardan biri öldü. Diğer kayıp hayvanlarımızı aradığımızda ise köyümüze yakın bir mahallenin deresinde 2 mandamızı telef halde bulmuş olduk. Yapılan incelemede bu hayvanlarımızın da zehirlendiklerini öğrendik. Toplam 3 hayvanımız telef olurken, birinin tedavisi sürüyor. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kpyeni 3
Mustafa Akgün tarafından
06 Mart, 2026 14:33 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

KARABÜK’Ü GÜÇLENDİRECEK PROJE DEĞERLENDİRİLDİ

Karabük’te hayata geçirilmesi planlanan Karabük Lojistik Merkezi Projesi ile ilgili önemli bir toplantı Ankara’da gerçekleştirildi.

Projenin ele alındığı 5. Lojistik Koordinasyon Kurulu ve 6. Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu toplantısında, projenin mevcut durumu, planlanan çalışmalar ve bölgeye sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Karabük'ün uzun süredir gündeminde olan Lojistik Merkezi Projesi için yol haritasının belirlendiği önemli bir toplantı Ankara'da gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Karabük'ten üst düzey bir katılım sağlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt'un başkanlığında, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'ın katılımlarıyla düzenlenen toplantıya; Karabük Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük İl Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz da iştirak etti.

Toplantının ana gündem maddesi, Karabük'te hayata geçirilmesi planlanan Lojistik Merkezi Projesi oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yakından takip ettiği ve destek verdiği proje kapsamında, daha önce hazırlanan fizibilite raporu masaya yatırıldı. 5. Lojistik Koordinasyon Kurulu ve 6. Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu toplantısı niteliği taşıyan oturumda, projenin tüm yönleriyle ele alındığı bildirildi.

TEKNİK VE EKONOMİK BOYUTLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Yoğun geçen toplantıda, Karabük Lojistik Merkezi'nin teknik altyapısı, ekonomik fizibilitesi, ulaştırma bağlantıları (kara ve demiryolu) ve bölge sanayisine sağlayacağı katkılar kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Projenin, Karabük'ün mevcut üretim gücünü ve sanayi altyapısını daha da ileriye taşıması hedefleniyor.

Toplantının ardından bir açıklama yapan AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, projeye verdikleri önemi vurgulayarak, "Karabük'ümüzün üretim gücünü, sanayi altyapısını ve ulaştırma kabiliyetlerini daha da güçlendirecek bu önemli proje için çalışmalarımızı yakından ve titizlikle sürdürüyoruz. Sürece verdikleri kıymetli destekler dolayısıyla Bakanımız Sayın Uraloğlu’na ve Bakan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise yaptığı değerlendirmede, toplantının verimli geçtiğini belirterek, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda; lojistik altyapımızın güçlendirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Ülkemizin ve ilimizin kalkınması için yürütülen çalışmaları ele alarak istişarelerde bulunduk. Toplantımızın ülkemize, ilimize, bölgemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Karabük Lojistik Merkezi Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte, bölgedeki sanayi kuruluşlarının hammadde ve mamul madde tedarik süreçlerinin hızlanması, lojistik maliyetlerinin düşmesi ve Karabük'ün bölgesel bir lojistik üs haline gelmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin