blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2024 14:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kayan taksisini durdurmaya çalışan sürücü altında kaldı

Eskişehir'de el frenini çekmediği için kaymaya başlayan taksisini durdurmaya çalışırken aracının altında kalan sürücünün yaraladığı olaya dair güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde taksinin sürücünün üzerinden geçtiği ve çevredekilerin yardıma koştuğu görülüyor. Olay, geçtiğimiz Cuma akşamı, Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesinde Adaklı Sokak üzerinde meydan geldi. İddiaya göre 26 T0 469 plakalı ticari taksinin sürücüsü K.D.'nin el frenini çekmeyerek markete girdi. Aracının kaydığını gören sürücü taksiyi durdurmak isterken otomobilin altında kalarak yaralandı. Yaralı itfaiyenin titiz çalışması sonucu araç altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kayan aracın sürücüsünü altına aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı Olaya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde yokuş aşağı ivmelenerek hızlanan aracını durdurmak isteyen taksici çabası görünüyor. Aracın önüne geçerek durdurmaya çalışan sürücüyü, kendi taksisi kısa bir süre sonra altına alıyor. Yine aynı görüntülerde çevredeki insanların taksiciye yardım etmek için koşuşturduğu ve panik anı göze çarpıyor. Çevrede kafelerin ve kalabalığın olduğu düşünüldüğünde, olayın şans eser ucuz atlatıldığı net bir şekilde anlaşılıyor. “Durdurmaya çalışırken, taksi sürücüyü altına almış” Taksicinin girmeye çalıştığı işletmeye o gece yeğeninin baktığını söyleyen Hüseyin Gazi Can, olayı İhlas Haber Ajansı muhabirine şöyle anlattı: “Taksici dükkânın önünde duruyor, el freni çekmemiş. Dükkâna girmeye çalışırken, arabanın kaydığını görüyor. Aracı durdurmaya çalışırken, taksi sürücüyü altına almış. Aşağıdaki kafe sahipleri, insanlar yardımına koşuyor, tabii itfaiye kurtarmış.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da yeni açılan AFAD Eğitim Merkezi’ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı

Bartın’da AFAD Eğitim Merkezi açılış merasiminde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.
Bartın Çaybükü köyünde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Eğitim Merkezi yapıldı. Merkezde zelzele, sel üzere doğal afetlere müdahale uygulama alanlarının yanı sıra dağcılar için tırmanma ve kurtarma, çukur, bataklık ve kuyuya düşen insan ve hayvanlar için kuyu, trafik kazalarında meyyit ve yaralıları kurtarmak için de kazalı araçların yer aldığı eğitim istasyonları oluşturuldu. Teorik ve uygulamalı eğitimin verildiği merkezin açılışına, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AFAD Vilayet Müdürü Alparslan Yenitürk, il protokolü, komandolar, AFAD ve sivil arama kurtarma grupları katıldı.

Nefesleri kesen tatbikat
Davetliler, eğitim istasyonlarını tek tek gezerek bilgi alırken, arama kurtarma grupları tatbikat gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta takımlar, senaryo gereği meydana gelen afet ve olaylara başarılı formda müdahale etti, meyyit ve yaralılara kısa müddette ulaştı.

Beklenen İstanbul sarsıntısına karşı hazırlıklar başladı
Ekiplerin şovlarını izleyerek bilgi alan Vali Nurtaç Arslan, merkezin imalinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gazetecilerin sorusu üzerine ise Vali Arslan, beklenen İstanbul sarsıntısının gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin 81 vilayetindeki arama ve kurtarma gruplarının İstanbul’un hangi bölgesine müdahale edeceğinin belirlendiğini söz etti. Yapılan planlamalarda ise Bartın’ın İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinden sorumlu olduğunu tabir eden Vali Arslan, arama kurtarma takımları ile yardımların bölgeye ulaştırılması, tahliye çalışmaları, yıkım enkaz arama üzere tüm mevzularda Bayrampaşa ilçesi ile gerekli uyumun sağlanması için çalışmalara başlandığını söz etti. Vali Arslan, "Hepimizin bildiği üzere beklenen bir İstanbul zelzelesi söylentileri ile ilgili, Türkiye’nin tüm vilayetleri İstanbul’un bir bölgesinden sorumlu olacak. Bartın olarak bize düşen de Bayrampaşa oldu. Gerekli müdahale ve uyum için yapılması gereken tüm çalışmaları kıymetlendiriyoruz. İnşallah beklendiği üzere büyük bir afet olmaz lakin büyük bir zelzeleye hazır olabilmek için çalışmaları süratli bir formda yürütüyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.