Kayabaşı Merdivenlerinde Tehlike Çanları - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mart, 2023 15:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kayabaşı Merdivenlerinde Tehlike Çanları

Kayabaşı’nı Köprübaşı’na bağlayan asansörün yapılması ile daha az kullanılan merdivenlerin bulunduğu alanda yaşanan toprak kaymalarının yanı sıra merdivenlerin harabe görüntüsü vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 İlde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de sağlıksız yapılar gündeme gelirken, bunlardan biri de hiç kuşkusuz Kayabaşını Köprübaşına bağlayan merdivenler oldu. Merdivenlerin bulunduğu alanın uçurum olması ve hemen alt kısmından da Araç çayının geçmesi tehlikenin boyunu bir kat daha artırıyor.Çünkü merdivenlerin bulunduğu alanın üst kısmında bulunan yamacın altından su çıkarken, merdivenin hemen altında da kaymaların yaşandığı görüldü

YAMAÇLARIN ALTINDAN SU ÇIKIYOR VE TOPRAK KAYMASI YAŞANIYOR
Bazı vatandaşların Kayabaşı’nı Köprübaşı’na bağlayan bölgede Karabük Belediyesi tarafından yapılan asansörü kullanmayarak merdivenlerden çıkmayı tercih ediyor. Burada yaşanan sorunun yıllarca devam ettiğini ifade eden vatandaşlar, göreve gelen hiç bir Belediye Başkanının burada bir çalışma yapmamasını da eleştirdiler. Asansör yapıldıktan sonra merdivenlerin kapatıldığını ifade eden vatandaşlar, aradan geçen sürede bu merdivenlerin yeniden kullanılmaya başladığını söylediler.

Konuyla ilgili olarak Birlik Medya mikrofonlarına konuşan vatandaşlar; “Merdivenlerin üst ve alt kısmında toprak kaymaları yaşanıyor. Burası daha önce kullanıma kapanmıştı, Belediye Başkanımız Rafet Vergili’den rica ettik tekrar kullanıma açtı burayı. Burada bir takım kaymalar var, kayaların altından su çıkıyor, burası senelerdir böyle. Burasının her tarafı tehlike arz ediyor alt tarafları açık, Buradaki asansörümüz bile tehlikede, buradan lağım suyu bile çıkıyor. Bu sorun yıllardır devam ediyor. Merdivenlerin üzerine taş kaplama yaptılar kendilerince sorunu çözdük dediler. Buranın temizliğini bina sakinleri olarak kendimiz yapıyoruz. Araç Çayı kenarında ıslah çalışmaları yapıldıktan sonra burada çeşitli kaymalar oldu bu kaymada hemen üst taraftaki binaların su gideri ve lağım giderinin akmasından kaynaklandı bunların hemen onarılması lazım. Biz bunu defalarca söyledik, burası hiç sağlam bir yer değil en ufak deprem ve sallantıda yıkılır biz burada korku içersinde yaşıyoruz. Burada devamlı su akıyor ve toprak kaymaları yaşanıyor, merdivenlerin alt tarafı da aynı durumda . Burası kaderine terk edilmiş durumda” dedi.
Bir başka vatandaş ise “10 Yıldır burada yaşanan sıkıntıyı söylüyoruz. tamam not alıyoruz diyorlar ama yapılan hiç bir şey yok, burasının üst tarafından bir çok bina var, bu binalarda tehlike içinde. Buradaki görüntü utanç verici. Burayı kapatmak çare değil ki tamir etmek gerekiyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunsun” dedi. “(Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin