Kavacık Köyü Muhtarı Gerede’deki yangınla ilgili konuştu: “Köy tahliye edildi”
Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangınında Kavacık Köyü Muhtarı Metin Ceylan, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın talimatıyla köyün tahliye edildiğini söyledi.
Kavacık Köyü Muhtarı Metin Ceylan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının Gerede’ye ulaşmasının ardından köyün tahliye edildiğini belirtti. Ceylan, "Komutanlarımız burada. Evi olanlar Gerede’ye gitti. Şu anda asayiş köyde bekliyor. Allah’ın izniyle inşallah yangın buraya ulaşmadan bu işi bitirecek. Köyümüz 40 hane. 60 kişi falan var hemen hemen. Kimse kalmadı, ben ve azam var. Kimse kalmadı köyde, asayiş de bekliyor. Şu anda hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah yangın da söner. Yangın şu anda köye 4 kilometre" dedi.
Afrika’nın yatırım potansiyeli Samsun iş dünyasına tanıtıldı
Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı dayanağıyla düzenlenen "Potansiyel Kıta Afrika İhracat-Ticaret ve Yatırım Fırsatları" seminerine katılan Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Afrika’nın ihracat, ticaret ve yatırım potansiyellerini iştirakçilerle paylaştı. Taşkın yaptığı konuşmada, Afrika kıtasının yatırımlar ve iş paydaşlığı açısından değerli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında düzenlenen "Potansiyel Kıta Afrika İhracat-Ticaret ve Yatırım Fırsatları" seminerinde Samsunlu iş insanlarıyla bir ortaya geldi.
"Güçlü network rekabet gücünü artırıyor"
Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, güçlü milletlerarası temasların günümüz rekabet ortamında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Konuşmasında, geçmişten bugüne ticari münasebetlerin gelişiminde en kritik ögenin güçlü bir network olduğuna vurgu yapan Tüfekçi, "Bunu daima birlikte deneyimliyoruz. Bugün global rekabetin belirleyici faktörü; hakikat bilgiye vaktinde ulaşmak, yeni pazar fırsatlarını gerçek okumak ve bu doğrultuda faal iş birlikleri kurabilmektir" dedi.
"Afrika kıtası Türkiye için artan stratejik bir kıymete sahip"
Avrupa İşletmeler Ağı’nın bu noktada büyük bir misyon üstlendiğini belirten Tüfekçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizin ihracat kabiliyetlerini geliştirmek, dış pazarlara açılmalarını desteklemek ve milletlerarası iş etraflarıyla buluşturmak üzere uzun yıllardır ağır bir çalışma yürütüyoruz. 2008’den bu yana yüzlerce firmamız bu ağ sayesinde yeni iştiraklere, yeni pazarlara ve yeni iş fırsatlarına adım atma imkânı buldu. Afrika kıtası Türkiye için artan stratejik bir değere sahip. Bilhassa Kıta Afrika ülkeleri sanayi, tarım, güç ve dijital dönüşüm alanlarında güçlü iş birliği fırsatları sunuyor. Dünya iktisadının yük merkezi değişirken Afrika; geniş nüfusu, yükselen orta sınıfı, doğal kaynakları ve yatırım gereksinimiyle Türk iş dünyası için çok kıymetli bir potansiyel barındırıyor. Bugünkü programın teması olan ‘Potansiyel Kıta Afrika’, yalnızca bugünün değil, geleceğin de yakından takip edilmesi gereken bir başlığıdır."
Taşkın: "Afrika yatırım için büyük potansiyel taşıyor"
Programın konuğu Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, kıta genelindeki ticari dinamikler ve sektörel fırsatlar hakkında iştirakçilere kapsamlı bilgiler aktardı. Taşkın, "Afrika’da hangi dallar öne çıkıyor?", "Türkiye-Afrika ticaretinde yeni iş birlikleri neler olabilir?", "Afrika pazarına girişte dikkat edilmesi gerekenler neler?", "Afrika’nın dünya ekonomisindeki yeri", "Türk firmalarına yönelik iş fırsatları" üzere birçok başlıkta ayrıntılı sunum yaptı. Afrika kıtasının, genç nüfusu, doğal kaynakları ve büyüyen orta sınıfıyla dikkat cazibeli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Taşkın, bilhassa üretim, altyapı, güç, madencilik, dokuma ve besin dallarında kıymetli fırsatları içinde barındırdığını belirterek, Türk iş insanlarını yatırım ve iş birliklerine davet etti.
Program, soru-cevap kısmından sonra anı takdimiyle sona erdi.