BARTIN’da Vali Nusret Dirim, BAKKA, TUBİTAK ve kurum yetkililerinin katılımıyla yapılması planlanan Katı atık bertaraf tesisi masaya yatırıldı. Bartın’da katı atık bertaraf tesisi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Vali Nusret Dirim başkanlığında Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Metin Çetin, Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan, Bartın Üniversitesi ile Bartın Çimento ve TÜBİTAK temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Nusret Dirim, “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından, bölgedeki katı atıkların yakılarak bertaraf edilmesi ve bunlardan enerji üretilmesine yönelik tesis kurulmasına ilişkin araştırmalar yapıldı. Batı Karadeniz Bölgesinin Katı Atıklarının Yakma Tesisinde Bertarafı İçin Ön Fizibilite Raporu hazırlanmak üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı ile sözleşme imzalandı” dedi. Toplantıda, daha sonra TÜBİTAK yetkilileri tarafından yapılacak olan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumunun yapılmasının ardından katılımcılar arasında görüş alışverişinde bulunuldu.


Katı atık bertaraf tesisi için toplantı düzenlendi
Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor
Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.
Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.
Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.
Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.
Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.


