Katı atık bertaraf tesisi için toplantı düzenlendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mart, 2017 08:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Katı atık bertaraf tesisi için toplantı düzenlendi

BARTIN’da Vali Nusret Dirim, BAKKA, TUBİTAK ve kurum yetkililerinin katılımıyla yapılması planlanan Katı atık bertaraf tesisi masaya yatırıldı. Bartın’da katı atık bertaraf tesisi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Vali Nusret Dirim başkanlığında Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Metin Çetin, Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan, Bartın Üniversitesi ile Bartın Çimento ve TÜBİTAK temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Nusret Dirim, “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından, bölgedeki katı atıkların yakılarak bertaraf edilmesi ve bunlardan enerji üretilmesine yönelik tesis kurulmasına ilişkin araştırmalar yapıldı. Batı Karadeniz Bölgesinin Katı Atıklarının Yakma Tesisinde Bertarafı İçin Ön Fizibilite Raporu hazırlanmak üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı ile sözleşme imzalandı” dedi. Toplantıda, daha sonra TÜBİTAK yetkilileri tarafından yapılacak olan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumunun yapılmasının ardından katılımcılar arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile samsunda mn7gOqzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile Samsun’da

Türkiye ile Rusya arasındaki deniz turizmi yeniden hareketlenirken, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande aylar sonra Samsun’a demirledi. 856’sı yolcu olmak üzere toplam bin 300 kişilik kafile, kente turizm açısından canlılık getirdi.

Sochi Limanı’ndan hareket eden kruvaziyer; İzmir, İstanbul ve Bartın duraklarının ardından sabah saatlerinde Samsun Limanı’na ulaştı. Liman işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, vakit kaybetmeden kenti keşfetmeye başladı.

Ziyaretçiler en çok Atakum sahili, Amisos Tepesi ve Bandırma Vapuru Müzesi’ne ilgi gösterirken, şehir merkezindeki alışveriş noktalarında da yoğunluk oluşturdu. Turistlerin bir kısmı ise düzenlenen turlarla Samsun’un ilçelerindeki turistik alanları gezdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Samsun’dan ayrılması planlanan kruvaziyer, rotasını Trabzon’a çevirecek. Buradaki ziyaretin ardından gemi, yeniden Rusya’ya dönerek Türkiye turunu tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin