Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2015 07:54 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’ya Nisan Karı Yağdı

KASTAMONU ’da vatandaşlar, Nisan ayının 20’sinde kar sürprizi yaşadı.
Kastamonu’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, vatandaşlara büyük sürpriz yaşattı. Kastamonulular, akşam saatlerinde evlerinde çıktıklarında Nisan ayında kar manzarasıyla karşılaşmanın şokunu yaşadı. Yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterirken, kar kalındığı bazı yerlerde birkaç santimetreye kadar ulaştı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı eksi değerlere düştü. Vatandaşlar, kışlık kıyafetlerini yeniden çıkartırken, kent genelinde kapalı yolun veya ulaşımda aksamanın olmadığı bildirildi.
Ağlı ilçesi MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sait Yulu, Nisan ayının 20’sinde kar yağdığına dikkat çekerek, “Ağlı ilçesinde rakım yüksek olduğu için zaman zaman kar yağıyor. Türkiye’mizin değişik yerlerinde milletimiz denize girerken, biz burada hala kış ayındayız, kar görüyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin