Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2015 07:54 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’ya Nisan Karı Yağdı

KASTAMONU ’da vatandaşlar, Nisan ayının 20’sinde kar sürprizi yaşadı.
Kastamonu’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, vatandaşlara büyük sürpriz yaşattı. Kastamonulular, akşam saatlerinde evlerinde çıktıklarında Nisan ayında kar manzarasıyla karşılaşmanın şokunu yaşadı. Yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterirken, kar kalındığı bazı yerlerde birkaç santimetreye kadar ulaştı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı eksi değerlere düştü. Vatandaşlar, kışlık kıyafetlerini yeniden çıkartırken, kent genelinde kapalı yolun veya ulaşımda aksamanın olmadığı bildirildi.
Ağlı ilçesi MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sait Yulu, Nisan ayının 20’sinde kar yağdığına dikkat çekerek, “Ağlı ilçesinde rakım yüksek olduğu için zaman zaman kar yağıyor. Türkiye’mizin değişik yerlerinde milletimiz denize girerken, biz burada hala kış ayındayız, kar görüyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin