Kastamonu’daki orman yangınları kontrol altına alındı - Karabük Haber Postası
kastamonudaki orman yanginlari kontrol altina alindi FI7N1v48 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki orman yangınları kontrol altına alındı

Kastamonu’nun İhsangazi ve Azdavay ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine bağlı Cambaz ve Koçcağız köyü sınırlarında bulunan ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yıldırım düşmesi neticesinde yangın çıkmıştı. Bugün akşam saatlerine kadar devam eden yangına çok sayıda ekip tarafından müdahale edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Sağanak yağışın da başladığı bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bölgede incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yangınla ilgili bilgi vererek, “Yangına saat 17.45 itibariyle Kastamonu, Çankırı, Ankara, Ilgaz ve Amasya’dan gelen orman ekipleri, 3 helikopter, 18 arazöz, 24 ilk müdahale aracı, 6 su ikmal aracı, 1 ekskavatör, 1 greyder, 1 dozer ile müdahale edilmektedir. Yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Öte yandan, Kastamonu’nun Azdavay ilçesi Mehmet Çelebi köyünde de öğle saatlerinde çıkan orman yangınına helikopter desteği ile müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çalışması ile yangın, köydeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Ekipler yanan ormandaki soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dikkat dagitan ortama ragmen dikkat cekmeyi basardilar CWuqJHIv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Dikkat dağıtan ortama rağmen dikkat çekmeyi başardılar

Bartın’da kent meydanında gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliğine katılanlar, çevredeki ses ve gürültüye rağmen pür dikkat kitap okuyarak, dikkat çekmeyi başardı.

Kültür ve Turizm bakanlığı organizesiyle ve 62. Kütüphane Haftası nedeniyle 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliği, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. İl Halk Kütüphanesi girişimiyle düzenlenen etkinliğe kütüphaneciler, öğrenciler, izciler, gençlik liderleri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar meydandaki, oynayan çocukların sesi, lunaparktaki çarpışan araç ve salıncakların gürültülerine rağmen 30 dakika boyunca kitap okudu. Dikkat dağıtan ortama rağmen pür dikkat, kitaplarını okuyan grup, alandan geçen bazı insanların dikkatini çekmeyi başardı. Kitap okuyanları gören vatandaşlardan kimisi dikkatle kitap okuyanlara bakarken, kimileri ise cep telefonu ile etkinliği görüntüledi. Bazıları ise alanda bulunan gezici kütüphaneden bir kitap alarak, grubun arasına karıştı.

Etkinlik hakkında bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Erduran, ’’Tüm Türkiye genelinde 62. Kütüphane Haftası nedeniyle eş güdümlü olarak Sessiz Kitap Okuma etkinliği düzenlendi. Bartın Halk Kütüphanesi olarak kitap okuma etkinliğini, Bartın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Meydanda 30 dakika boyunca sessizce kitap okuyan grup, etkinlik sonunda sessizce alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin