blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fizikî gelişim taraması gerçekleştirildi.
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Adölesan İdiyopatik Skolyoz (omurga eğriliği) ve Fizikî Gelişim Taraması” projesi çerçevesinde vilayet merkezindeki okullarda tarama yapıldı. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü’nden taralama ile ilgili yapılan açıklamada, “Skolyoz, çocuklarda en sık görülen omurga bozukluğudur. Sıklıkla 10-15 yaşlarında bel ve sırtta eğrilme ile ortaya çıkar. Sağlıklı çocukların yüzde 2 ila yüzde 4’ünde görülebilmektedir. Skolyoz hadiselerinin yüzde 75-80’i Adelösan İdiyopatik Skolyoz sınıfındadır. Gelişim çağında çocuklarda omurga eğriliğinin tespit edilmesi; eğriliğin artışının engellenmesi, tedaviye mümkün olduğunca erken başlanması ve ilerleyen devirde ihtimal cerrahi müdahalelerin önüne geçilmesi açısından değer arz etmektedir. Çocuklarda fazla kilolu ya da obez tarifi ise yaşa ve boya nazaran olması gereken olağan kilonun üzerinde olmak manasına gelmektedir. Çocuklarda obezite sıklığı giderek artmakta olup, ülkemizde her 4-5 çocuktan birinde kilo fazlalığı bulunduğu bilinmektedir. Çocukluk çağında obez olmak yalnızca ilerdeki pek çok hastalığa taban hazırlamakla kalmaz, çocuğun içinde bulunduğu yaşlar için de tehlike oluşturur” denildi.
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünce 2022-2023 eğitim öğretim yılından bu yana vilayet genelinde yürütülen “Adölesan İdiyopatik Skolyoz (Omurga Eğriliği) ve Fizikî Gelişim Taraması” projesi çerçevesinde vilayet merkezinde Merkez Toplum Sıhhati çalışanınca kasım ve aralık aylarında okullarda tarama yapıldı. Yapılan taramalarda toplam bin 43 6. sınıf öğrencisinin Adölesan İdiyopatik Skolyoz ve fizikî gelişim taramaları gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Ocak, 2026 11:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KASİD’den TBMM’de Karabük Milletvekillerine Ziyaret

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) Yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ile CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Karabük’ün sanayi alanındaki mevcut durumu, öncelikli ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedefleri ele alındı. Yapılan görüşmelerde sanayinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, KASİD Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetimini Gazi Meclisimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. İlimizin sanayi alanındaki mevcut durumu, ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedefleri üzerine verimli istişarelerde bulunduk. Nazik ziyaretleri için dernek başkanımız Sayın Çetin İpek’e ve yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise, “Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği yönetim kurulu üyelerini TBMM’de misafir ettik. Karabük’ümüzün sanayi alanındaki mevcut durumunu, öncelikli ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini kapsamlı biçimde ele aldık; karşılıklı değerlendirmelerle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Nazik ziyaretleri için KASİD Başkanı Çetin İpek ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ederiz” dedi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin