karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
kastamonuda yanginda 3 ev 6 ahir 9 samanlik ve 2 ambar kullanilamaz hale geldi EJusG8tS
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yangında 3 ev, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ahırda çıktığı iddia edilen yangında 3 mesken, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yanarak kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda itfaiye takımının müdahale ettiği yangın denetim altına alındı.
Olay, Taşköprü ilçesine bağlı Bozarmut köyü Bulak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, ahırdan çıktığı varsayım edilen yangın kısa müddette büyüyerek çabucak bitişiğinde bulunan samanlık ve ahırlara sıçradı. Rüzgarın da tesiriyle alevler konutları de sardı. İhbar üzerine yangın yerine Taşköprü ve Hanönü ilçelerinden itfaiye grupları ile Kastamonu ve Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Grupların ağır çalışmaları sonucu denetim altına alınan yangında Mehmet Tekin, Ziya Tekin ve Rasim Kaya’ya ilişkin 3 mesken, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yanarak kullanılamaz hale geldi. Grupların yangın yerinde soğutma çalışmaları sürüyor.
Yangının sebebinin belirli olmadığını söyleyen Bozarmut Muhtarı Nuh Tekin, "Yangın ahırdan başladı. Biz yangın çıktığı esnada çarşıdaydık. Yangını duyup gelene kadar her yer yanmış. Yangının neden çıktığını bilemiyoruz. Makul bir sebebi yok. Şu anda 3 konut, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yandı. Yangın denetim altına alındı, söndürüldü sayılır. Etrafa sirayet etme durumu yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Ambarlar kış mevsimi olduğu için doluydu. Samanlıklarda saman vardı. Hayvanların yiyecekleri vardı, hepsi yandı" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin