Reklam
Reklam
kastamonuda yanginda 3 ev 6 ahir 9 samanlik ve 2 ambar kullanilamaz hale geldi EJusG8tS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da yangında 3 ev, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ahırda çıktığı iddia edilen yangında 3 mesken, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yanarak kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda itfaiye takımının müdahale ettiği yangın denetim altına alındı.

Olay, Taşköprü ilçesine bağlı Bozarmut köyü Bulak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, ahırdan çıktığı varsayım edilen yangın kısa müddette büyüyerek çabucak bitişiğinde bulunan samanlık ve ahırlara sıçradı. Rüzgarın da tesiriyle alevler konutları de sardı. İhbar üzerine yangın yerine Taşköprü ve Hanönü ilçelerinden itfaiye grupları ile Kastamonu ve Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Grupların ağır çalışmaları sonucu denetim altına alınan yangında Mehmet Tekin, Ziya Tekin ve Rasim Kaya’ya ilişkin 3 mesken, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yanarak kullanılamaz hale geldi. Grupların yangın yerinde soğutma çalışmaları sürüyor.

Yangının sebebinin belirli olmadığını söyleyen Bozarmut Muhtarı Nuh Tekin, “Yangın ahırdan başladı. Biz yangın çıktığı esnada çarşıdaydık. Yangını duyup gelene kadar her yer yanmış. Yangının neden çıktığını bilemiyoruz. Makul bir sebebi yok. Şu anda 3 konut, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yandı. Yangın denetim altına alındı, söndürüldü sayılır. Etrafa sirayet etme durumu yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Ambarlar kış mevsimi olduğu için doluydu. Samanlıklarda saman vardı. Hayvanların yiyecekleri vardı, hepsi yandı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin