Kastamonu’nun Daday ilçesinde park halindeki bir otomobilde çıkan yangın paniğe neden oldu. Araçta maddi hasar meydana geldi.
Kastamonu’nun Daday ilçesinde park halinde bulunan bir otomobilde yangın çıktı. Olay, Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hakkı Maden’e ait 37 PC 433 plakalı otomobilin motor kısmında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangını fark eden araç sahibi Hakkı Maden, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi.
Kısa süre içinde olay yerine intikal eden Daday İtfaiyesi, yangına müdahale ederek alevleri söndürdü. Ancak yangın sonucunda araçta önemli ölçüde maddi hasar oluştu.
Yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırmalar devam ediyor.


Kastamonu’da yanan otomobil kullanılamaz hale geldi
Safranbolu’da minik öğrenciler İngilizcede yarıştı
Safranbolu ilçesinde Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu’nda 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen İngilizce heceleme yarışması (Spelling Bee), renkli görüntülere sahne oldu.
İngilizce Öğretmeni Derya Yıldırım’ın öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler, kendilerine verilen İngilizce kelimeleri belirlenen süre içerisinde doğru şekilde heceleyerek başarılı olmaya çalıştı. Büyük heyecanın yaşandığı yarışmada öğrenciler bilgi ve yeteneklerini sergilerken, veliler de çocuklarını yalnız bırakmayarak tribünlerden destek verdi.
Kıyasıya geçen mücadelenin sonunda 2/A ve 3/A sınıfı öğrencileri birincilik elde etti. Yarışmada dereceye giren öğrencilere, özel bir İngilizce kursu tarafından ücretsiz yaz dönemi İngilizce eğitimi hediye edildi.
Yıldırım, bu tür etkinliklerle öğrencilerin yabancı dil öğrenimine olan ilgisini artırmayı ve erken yaşta dil becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve velilere teşekkür etti.

