Karabük Postası tarafından
11 Haziran, 2023 13:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da üzerine yıldırım düşen büyükbaş hayvan telef oldu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Aşağı Kayı köyünde üzerine yıldırım düşen büyükbaş hayvan telef oldu. Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Aşağı Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tosya’da gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Köye ait meralık alanda otlayan büyükbaş hayvanlar, dolu yağışının ardından sağanak yağış ile birlikte etrafa kaçıştı. Bu sırada merada otlayan Ramazan Derin’e ait büyükbaş hayvanların üzerine yıldırım düştü. Düşen yıldırım sonucu Ramazan Derin’e ait bir büyükbaş hayvan telef oldu. Tosya Aşağı Kayı Köyü Muhtarı Ersin Çoğalmış, köyün merasında otlayan hayvanların üzerine yıldırımın düştüğünü belirterek, "1 büyükbaş hayvanımız telef oldu. Köyümüz sakinlerinden Ramazan Derin’in beslediği ve sütünden yağından istifade ettiği hayvan telef oldu ne yazık ki. Çok üzgünüz” dedi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin