Kastamonu’da jandarma ekipleri tarafından uyuşturucuyla yakalanan 2 şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, Daday’da C.Ç., Z.Ç. ve H.A.G.B. isimli şahısların kenevir bitkisi ekimi yaptıkları ormanlık bölgede, araç ve üstlerinde yapılana aramada bin 545 gram esrar maddesi, 50 kök kenevir bitkisi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Öte yandan, Tosya ilçesinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsün bagajında yapılan aramada ise D.T. isimli şahsa ait kutu içerisinde 100 gram esrar maddesi ele geçirildi. Merkez ilçede de E.A. ve B.A. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramada 100 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.
Jandarma ekiplerince gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.C. ve Z.Ç. tutuklandı.


Kastamonu’da uyuşturucuyla yakalanan 2 şahıs tutuklandı.
Karabük’te asfalt sezonu başladı
Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.
Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.
Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

