Kastamonu’nun İnebolu ve Tosya ilçelerinde uyuşturucu hususla yakalanan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımlarınca uyuşturucu husus imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalar sonucunda İnebolu ilçesinde B.K., A.E., M.A.Ç. ve B.Ç. isimli şahısların araç, üst ve ikametlerinde yapılan aramada esrar, metamfetamin ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Merkez ilçesinde G.Ç. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada toz sentetik ecza hapı, sentetik kannobionid ele geçirildi. Tosya ilçesinde M.G isimli şahsın ikametinde yapılan aramada da kannabinoid ve hatadan elde edilen 13 bin 300 TL nakit para ele geçirildi.
Jandarma takımlarınca gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şahıslardan G.C. ve M.G. tutuklandı.


Kastamonu’da uyuşturucuyla yakalanan 2 kişi tutuklandı
Ordu’da sel ve heyelan
Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.
İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.
Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.
Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

