KASTAMONU Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde ve tarihi eser ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, 11-27 Kasım tarihleri arasında bir ihbar üzerine yaptıkları operasyonlarda 35 adet uyuşturucu extacy hap, uyuşturucu extacy tozu, toz esrar ve kubar esrar maddesi ele geçirdi.
Olaylarla ilgili 5 şahıs hakkında adli işlemler yapılırken, 1 kişinin de tutuklandığı bildirildi.
Öte yandan, Kastamonu KOM ekipleri, düzenledikleri başka operasyonlarda da 6 adet farklı dönemlere ait tarihi sikke ve objeler ele geçirirken, 1 kişi hakkında adli işlem yaptı.


Kastamonu’da Uyuşturucu ve Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu
Tefecilik operasyonunda 1 tutuklama
Samsun’da tefecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik” suçuna yönelik Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan arama ve yakalama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 2 ruhsatsız tüfek, 54 tabanca fişeği, 18 av fişeği, borçlulara ait alacak kayıtlarının tutulduğu değerlendirilen ajanda ve not kağıtları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili S.T., B.A.P. ile D.Ş. adlı kadın gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.T. İle D.Ş. adlı kadın savcı tarafından serbest bırakılırken, B.A.P. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.


