Kastamonu’da "Uluslararası Çocuk Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu - Karabük Haber Postası
kastamonuda uluslararasi cocuk senligi renkli goruntulere sahne oldu wRUdCQvV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da “Uluslararası Çocuk Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 1. Milletlerarası Taşköprü Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen halk dansları şovlarıyla renkli manzaralar oluştu. Aktiflikte, farklı ülkelerden gelen çocuklar sahne aldı.

Taşköprü Belediyesi’nin konut sahipliğinde gerçekleştirilen tertipte Gürcistan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen halk dansları toplulukları kendi kültürlerine mahsus dans şovları sergiledi. Aktifliği izleyen vatandaşlar, çocukların sergilediği performanslara ağır ilgi gösterdi.

1. Memleketler arası Taşköprü Çocuk Şenliği, ilçeye ismini veren tarihi Taş Köprüden kortej yürüyüşüyle başladı. Öğrencilerin ve velilerin ağır iştirakiyle gerçekleştirilen kortej yürüyüşe Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ ile Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ahmet Şirin ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri de katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün akabinde şovlara geçildi. Şenlik kapsamında Taşköprü Belediyesinin konut sahipliğinde gerçekleştirilen şenlikte Gürcistan’dan gelen takım, kendi yörelerine ilişkin halk oyunlarını sergiledi. Ayrıyeten Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerde, Kafkas dansı başta olmak üzere çocukların sevdiği çeşitli oyunlar sergiledi.

Renkli imajların oluştuğu şenlikte çocuklar, sahneye çıkarak gönüllerince eğlendi. Minik öğrencilerin dansları ve renkli kostümleri izleyenlere sevinç dolu anlar yaşattı.

Şenliğin akabinde konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Sevgili çocuklar, bugün burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere armağan ettiği bu özel günde, daima birlikte olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan, yalnızca bir bayram değil, birebir vakitte ulusal egemenliğimizin ve geleceğimizin teminatı olan sizlerin bedelini en hoş halde tabir eden bir gündür. Sizler, yarının tabipleri, öğretmenleri, mühendisleri, sanatkarları ve liderlerisiniz. Bugün izleyeceğimiz etkinlikler, oyunlar, güldüğünüz anlar, öğrendiğiniz bilgilerle yarının güçlü, aydınlık Türkiye’sini inşa edeceksiniz. Bizler de mahallî idare olarak, sizlerin daha düzgün kurallarda büyümesi, eğitimi ve gelişimi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün düzenlediğimiz çocuk şenliği de sizlerin memnun, sağlıklı ve toplumsal bireyler olarak yetişmenize katkı sağlamak emeliyle organize edildi. Eğlenirken tıpkı vakitte paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi ve dayanışmayı öğrenmenizi çok önemsiyoruz. Zira hoş bir gelecek, sevgiyle büyüyen, özgürce düşünen çocuklarla mümkün olur. Sizlere düşen en kıymetli misyon; bol bol okuyup kendinizi geliştirmeniz, doğayı ve insanları sevmeniz, sorumluluk sahibi bireyler olarak büyümenizdir. Biz büyükler olarak her vakit yanınızda olacak, sizlerin fikirlerini önemseyecek ve sizlerle birlikte daha yaşanabilir bir kent oluşturacağız. Bu vesile ile yarın kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyor, Bu bayramı siz çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan eden Ulu Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Taşköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kültür ve sanatın birleştirici gücüne inanıldığı vurgulanarak, emsal milletlerarası aktifliklerin süreceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin