Kastamonu’da şoförlerin dikkatsizliği sebebiyle yaşanan trafik kazaları Kent Güvenlik İdare Sistemi kameralarına yansıdı.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, Kastamonu’da yaşanan iki trafik kazasının Kent Güvenlik İdare Sistemi (KGYS) kameraları tarafından kaydedilen imgeleri paylaşıldı. Ağlı ilçesi kavşağında meydana gelen iki farklı trafik kazası, şoförlerin dikkatsizliğini gözler önüne serdi.
İlk kazada, Cide istikametinde süratli bir halde seyir halinde olan araba, tıpkı süratle yolun karşısına geçmek isteyen pikaba çarptığı görülüyor. Çarpmanın tesiri ile pikap metrelerce sürüklenerek durabiliyor.
Diğer kazanın kameralara yansıyan manzaralarında ise tıpkı istikamette seyir halinde olan arabalardan biri bir anda kavşaktan dönmek istiyor. Artta seyir halinde olan araba ise bir anda dönmek isteyen arabaya çarpıyor. Savrulan iki araba de refüje çıkıyor.
Kastamonu’da trafik kazaları kamerada
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

