TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere nazaran, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin 974 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Kastamonu’da Ağustos ayı sonu prestijiyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin 974 adet oldu.
Trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 45,9’unu araba, yüzde 23,7’sini traktör, yüzde 13,6’sını kamyonet, yüzde 10,3’ünü motosiklet, yüzde 3,8’ini kamyon, yüzde 1,6’sını minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs ve yüzde 0,4’ünü ise özel niyetli taşıtlar oluşturdu.
Kastamonu’da Ağustos ayında 734 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 734 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 59,1 ile birinci sırada yer aldı. Bunu yüzde 20,4 ile araba, yüzde 10,4 ile traktör ve yüzde 7,6 ile kamyonet takip etti.
Öte yandan, Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir evvelki aya nazaran 9 adet azaldı.


Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin oldu
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

