Reklam
Reklam

Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin oldu

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0

TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere nazaran Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin 165 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Temmuz ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan datalara nazaran, Kastamonu’da Temmuz ayı sonu prestijiyle trafiğe kayıtlı toplam 148 bin 165 adet taşıtın olduğu belirtildi. Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araçların yüzde 46,1‘ini araba, yüzde 23,8’ini traktör, yüzde 13,6’sını kamyonet, yüzde 10,1’ini motosiklet, yüzde 3,9’unu kamyon, yüzde 1,6’sını minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs ve yüzde 0,4’ünü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Kastamonu’da Temmuz ayında 743 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 743 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 56,0 ile birinci sırada yer aldı. Bunu yüzde 21,0 ile araba, yüzde 15,1 ile traktör ve yüzde 6,5 ile kamyonet takip etti.

Öte yandan, Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı geçen aya nazaran 132 adet arttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin