Reklam
Reklam

Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin oldu

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0

TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere nazaran Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin 165 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Temmuz ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan datalara nazaran, Kastamonu’da Temmuz ayı sonu prestijiyle trafiğe kayıtlı toplam 148 bin 165 adet taşıtın olduğu belirtildi. Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araçların yüzde 46,1‘ini araba, yüzde 23,8’ini traktör, yüzde 13,6’sını kamyonet, yüzde 10,1’ini motosiklet, yüzde 3,9’unu kamyon, yüzde 1,6’sını minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs ve yüzde 0,4’ünü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Kastamonu’da Temmuz ayında 743 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 743 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 56,0 ile birinci sırada yer aldı. Bunu yüzde 21,0 ile araba, yüzde 15,1 ile traktör ve yüzde 6,5 ile kamyonet takip etti.

Öte yandan, Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı geçen aya nazaran 132 adet arttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kar ve yağmur sularıyla coşan Bazgiret Şelalesi ziyaretçilerin uğrak noktası oldu

kar ve yagmur sulariyla cosan bazgiret selalesi ziyaretcilerin ugrak noktasi oldu edFshHs6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Artvin’de kış mevsiminde etkili olan kar yağışları ve ilkbaharda devam eden yağmurlar, kent genelindeki şelaleleri yeniden canlandırdı. Artan su debisiyle en coşkun dönemini yaşayan şelaleler arasında yer alan Şavşat Maden köyünde bulunan Bazgiret Şelalesi, ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi.

Artvin’in “Sakin Şehir” ünvanlı Şavşat ilçesinde Karçal Dağları’nın eteklerinde bulunan Bazgiret Şelalesi, karların erimesiyle birlikte gürül gürül akmaya başladı. Bozulmamış doğası, ahşap mimarisi ve kültürel dokusuyla öne çıkan 1800 rakımlı Maden köyü sınırlarında yer alan şelale, doğa tutkunlarına eşsiz manzaralar sunuyor. Yerli ve yabancı turistler, yeşillikler arasındaki patika yollardan yaklaşık 40 dakikalık yürüyüşün ardından şelaleye ulaşıyor. Yaklaşık 2000 rakımda bulunan ve kayalıklar arasından üç kademe halinde dereye dökülen şelale, özellikle bu yıl artan su miktarıyla ziyaretçilerini etkiliyor. Yürüyüş güzergâhındaki doğal göletler ve yemyeşil doğa da bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.

Bu yıl kış mevsiminde etkili olan yoğun kar yağışları ve ilkbaharda devam eden yağmurlar nedeniyle şelalenin su debisi önemli ölçüde arttı. Bazgiret Şelalesi, son yılların en hareketli dönemlerinden birini yaşarken, ortaya çıkan manzara fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Özellikle hafta sonları bölgeye gelen ziyaretçiler, hem doğa yürüyüşü yapıyor hem de şelalenin oluşturduğu eşsiz görüntüyü izleme fırsatı buluyor.

Trabzon Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyesi Asiye Saygılı, kulüp olarak her yıl Bazgiret’e geldiklerini belirterek, “Bugün 34 kişilik ekibimizle kamp ve trekking etkinliği için buradayız. Yaklaşık 30 yıllık bir kulübüz ve Bazgiret’e yılda en az iki kez geliyoruz. Doğasını, insanını ve kültürünü çok seviyoruz. Bu yıl kar oldukça fazla yağdı. Şelaleyi dördüncü kez görüyorum ancak ilk kez bu kadar coşkulu akarken gördüm” dedi.

Şelaleyi ilk kez ziyaret ettiğini söyleyen Fatih Şeker ise, “Gerçekten muhteşem bir manzarası var. Buraya ulaşmak için biraz emek harcamak gerekiyor ancak gördüğünüz manzara tüm yorgunluğunuza değiyor. Doğayla iç içe olmak isteyen herkesin görmesi gereken bir yer” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin