Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin oldu

TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere nazaran Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 148 bin 165 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Temmuz ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan datalara nazaran, Kastamonu’da Temmuz ayı sonu prestijiyle trafiğe kayıtlı toplam 148 bin 165 adet taşıtın olduğu belirtildi. Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araçların yüzde 46,1‘ini araba, yüzde 23,8’ini traktör, yüzde 13,6’sını kamyonet, yüzde 10,1’ini motosiklet, yüzde 3,9’unu kamyon, yüzde 1,6’sını minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs ve yüzde 0,4’ünü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Kastamonu’da Temmuz ayında 743 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 743 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 56,0 ile birinci sırada yer aldı. Bunu yüzde 21,0 ile araba, yüzde 15,1 ile traktör ve yüzde 6,5 ile kamyonet takip etti.

Öte yandan, Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı geçen aya nazaran 132 adet arttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mayis sonunda kar surprizi yuksekler beyaza burundu MGzXrpVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Karlı zemine günün tarihini yazdı

Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı.

Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.

Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.

Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin