Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ekim, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da tanıtılan Kore yemekleri büyük beğeni topladıı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte yapılan Güney Kore yemekleri davetlilerden büyük beğeni topladı.
Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Koreliler Derneği tarafından Kore Mutfak Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde yapılan Kore Mutfak Günleri etkinliği çerçevesinde Güney Kore’den gelen heyet, kendi kültürlerini tanıtan yemekler yaptı. Kendi kültürlerine özgü yapılan yemekler, davetlilerin beğenisine sunuldu. Çok sayıda davetlinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaklaşık 10 çeşit Güney Kore yemeği sergilendi.
Etkinliğin açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Turizm Fakültesi’nin dünya mutfak kültürünün Kastamonu’da tanınmasına ve bu kapsamda farklı kültürlerle Gastronomi Şehri Kastamonu’nun bütünleşmesine önem verdiklerini belirterek, katılımcılara teşrifleri dolayısıyla teşekkür etti.
Türkiye’nin en büyük Turizm kongresini Kastamonu’da yaptıklarını ifade eden Sökmen, “Yıl içerisinde pek çok kongre, sempozyum, çalıştay ve söyleşiler planlıyoruz. Yakın geçmişte ülkemizin en büyük Turizm Kongresini de şehrimizde gerçekleştirdik. Turizm adına yapılması gereken ne varsa bu hizmetlerin tümünü fakültemiz yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Bu vesile ile bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde öncü olan Kastamonu Koreliler Derneği başta olmak üzere Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Alev Sökmen ve hocalarımıza, araştırma görevlilerimize, öğrencilerimize, idari personelimize bizleri yalnız bırakmayan, sektör temsilcilerimize, iş insanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve ilçe belediyelerimize tekrar teşekkür ediyoruz. Bizi izlemeye devam edin” dedi.
Konuşmanın ardından hem lezzet hem de sunum açısından büyük bir beğeni toplayan Kore yemekleri katılımcılardan tam puan aldı. Ayrıca etkinlikte katılımcılara Kore yemeklerinden de ikram edildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yüksel Yıldırım: “Buz gibi golümüzü iptal ettiler”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Galatasaray ile oynanan maçın akabinde iptal edilen gol konumuna sert reaksiyon göstererek, "Buz üzere golümüzü iptal ettiler" dedi.
Trendyol Muhteşem Lig’in 32. haftasında Samsunspor, alanında Galatasaray’a 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a karşı istedikleri oyunu alana yansıtamadıklarını belirten Yıldırım, "Ne yaptıysak Galatasaray’ı yenecek oyunu sergileyemedik. Bize nazaran iptal edilen gol muhakkak ofsayt değildi. Nasıl bir çizgi çektiler anlamadık. Buldular bir sebep, buz üzere golümüzü iptal ettiler" diye konuştu.
Maçın genel değerlendirmesini de yapan Yıldırım, "Çok istedik fakat yakaladığımız durumları değerlendiremedik. Galatasaray bir karambolde gol buldu ve birinci yarı bu türlü bitti. İkinci yarının çabucak başında da gol yedik" tabirlerini kullandı.
Takımın mevcut durumuna da değinen Lider Yıldırım, "Samsunspor’un gücü bu kadar. Hayal edemeyeceğimiz bir noktadayız, ligde üçüncüyüz. Lakin takımımız çok dar. Üç oyuncumuz sakat, onların yerini doldurmaya çalıştık lakin olmadı. Ligin sonuna kadar Avrupa amacımızı kovalayacağız" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.