blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da su ürünleri denetimlerinde 14 kişiye toplam 244 bin lira ceza uygulandı

Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü gruplarınca 2024 yılında yapılan su eserleri kontrollerinde 14 şahsa toplam 244 bin 33 lira idari para cezası uygulandı.
Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü grupları, su eserleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması emeliyle gerçekleştirdiği kontrollerini sürdürüyor. Bu çerçevede, 2024 yılında gruplar tarafından denizler, iç sular, balıkçı barınakları, su eserleri perakende satış noktaları, yol denetim noktaları, nakil araçları ve toplu tüketim yerlerinde toplam 3 bin 38 kontrol yapıldı. Kontrollerde, 1380 Sayılı Su Eserleri Kanunu’na ters faaliyet gösterdiği tespit edilen bireylere yasal süreç uygulandı.

14 bireye 244 bin 33 TL idari para cezası uygulandı
Geçtiğimiz yıl boyunca yapılan kontrollerde 14 kişi hakkında 1380 sayılı Su Eserleri Kanunu’na muhalefetten toplam 244 bin 33 TL idari para cezası kesildi. Ayrıyeten, kurallara karşıt bulunan 248 kasa balık (istavrit, palamut, lüfer), 100 kilogram sazan balığı, 23 adet kalkan balığı, 17 grup uzatma ağı ve 70 adet pinter ağına el konularak mülkiyet kamuya geçirildi.

Kastamonu’da toplamda 3 milyon 414 bin 550 kilogram hamsi balığı yakalandı
Tarımsal Üretimin Planlanması kapsamında, hamsi avcılığı için belirlenen kota uygulaması doğrultusunda, Kastamonu’daki karaya çıkış noktalarından 283 adet nakil onayı verildi. Bu çerçevede toplamda 3 milyon 414 bin 550 kilogram hamsi balığının karaya çıkışı gerçekleştirildi.
Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, denizlerde, iç sularda ve başka denetim alanlarında kontrollerin yeni yılda da aralıksız devam ettirileceği belirtilerek, “Sürdürülebilir balıkçılık ve su eserleri kaynaklarının korunması için vatandaşlarımızdan da bu çalışmalara takviye olmalarını bekliyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin