Kastamonu’da şehit ve gaziler için fidan dikildi - Karabük Haber Postası
kastamonuda sehit ve gaziler icin fidan dikildi M8TvjrEj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da şehit ve gaziler için fidan dikildi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde bulunan Yumurtacı Göleti etrafına şehit ve gaziler ismine fidan dikildi.

Kastamonu’nun Daday ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma ile Orman Haftası çerçevesinde fidan dikimi yapıldı. Daday Kaymakam Vekili Yasin Cevizci önderliğinde Daday Orman İşletme Müdürlüğü organizesinde Daday Yumurtacı Göletine şehitlerin ve gazilerin ismini yaşatmak emeliyle 400 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimi hakkında bilgi veren Daday Kaymakam Vekili Yasin Cevizci, “Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin anısını yaşatmak için 190 Çanakkale şehidi, 1 Kıbrıs Şehidi, 43 Kıbrıs gazisi, 3 Kore gazisi, 9 görev malulü olmak üzere toplam 246 Dadaylı kahramanımız ismine, Daday Yumurtacılar Gölü etrafına dikilen fidanlara şehitlerimizin ve gazilerimizin isimlerini verdik. Bu sayede Daday Yumurtacılar Gölünün etrafı adeta anıt üzere oldu” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bayrajk
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 11:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Alparslan Bayraktar Karabük’e Geliyor: Yoğun Program Dikkat Çekiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karabük’ün kuruluşunun 89. yıldönümünde Karabük’te bir dizi ziyaret ve programa katılacak.

Bakan Bayraktar’ın programı kapsamında resmi temasların yanı sıra sanayi yatırımlarına yönelik önemli bir açılış da gerçekleştirilecek.

Bakan Bayraktar, Karabük programına saat 13,30 civarında planlanan Karabük Valiliği ziyareti ile başlayacak. Ardından AK Parti Karabük İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek.

Programın devamında KARDEMİR Genel Müdürlüğü’ne geçecek olan Bakan Bayraktar, burada yetkililerden bilgi alacak. Bugün KARDEMİR 2 No’lu Sürekli Döküm Makinesi’nin (SDM2) açılış törenine katılarak tesisin kontrol merkezinde incelemelerde bulunacak.

Yoğun program, KARDEMİR çalışanları ile gerçekleştirilecek yemek programı ile sona erecek.

Bakan Bayraktar’ın ziyareti kapsamında hem kamu kurumlarıyla temas kurması hem de sanayi yatırımlarına yönelik adımlar atması bekleniyor. Karabük’te gerçekleştirilecek açılışın, kentin sanayi altyapısına önemli katkı sağlaması öngörülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin