Kastamonu’nun Cide ilçesinde çıkan yangında samanlık ile park halindeki otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Olay, Cide ilçesine bağlı Çilekçe köyü Adıgüzel Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muhsin Aygün’e ait samanlıkta, bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine alevler tüm samanlığı ve samanlık önünde bulunan otomobili sardı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince yangın çevreye sirayet etmeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ile samanlıkta bulunan 300 balya saman ve samanlığın önünde park halindeki otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Jandarma ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı. (İHA)


Kastamonu’da samanlıkta çıkan yangında otomobil ile 300 saman balyası yandı
Karabük Özel İdare’den köylere kesintisiz atık toplama hizmeti
Karabük İl Özel İdaresi, köylerde çevre temizliği ve halk sağlığının korunması amacıyla evsel katı atık toplama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 9 araç ve 19 kişilik ekip ile Karabük genelindeki 253 köye düzenli olarak hizmet veriliyor.
Yetkililer, köylerde oluşan evsel atıkların belirlenen program dahilinde toplandığını belirterek, çevre kirliliğinin önlenmesi ve vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışmaların büyük bir özveriyle devam ettiğini ifade etti.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, temiz çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çekilerek, “Temiz Köyler, Güçlü Gelecek” anlayışıyla hizmetlerin kesintisiz sürdürüldüğü vurgulandı.
Köylerin daha temiz ve yaşanabilir hale gelmesi için yürütülen atık toplama faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

