Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde beyne giden şah damarlarında oluşan darlık ve plaklara karşı stent tedavisi uygulanmaya başlandı.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi, değerli bir tedavi tekniğini daha uygulamaya başladı. Beyne giden şah damarlarında oluşan darlık ve plaklara karşı uygulanan stent tedavisi, artık Kastamonu’da da yapılmaya başlandı. Bu sayede felç (inme) riski taşıyan hastalar, büyük kentlere gitmeden, kendi memleketlerinde tedavi olabilecek.
Girişimsel radyoloji, beden içindeki damarlara ve organlara görüntüleme aygıtları eşliğinde ulaşılarak yapılan, birden fazla vakit ameliyatsız formda uygulanan tedavileri kapsar. Bu ünitede şimdiye kadar, akciğer kanaması (pulmoner hemoptizi) geçiren hastalarda kanamayı durdurma, bağırsak damarlarında (mezenterik arter) gelişen tıkanıklıklarda tekrar kan akımını sağlama üzere hayat kurtaran müdahalelerin yanında, tümör tedavileri, diyaliz kateteri yerleştirme, abse boşaltma üzere pek çok değerli süreç muvaffakiyetle gerçekleştirildi. Son olarak girişimsel radyoloji tedavilerine şah damarı stentleme süreci de eklendi.
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Kısmı tıpkı vakitte Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Taşkent, "Şah damarı darlıkları felç riskinin en kıymetli nedenlerinden biridir. Bu müdahale artık hastanemizde inançlı ve tesirli biçimde uygulanıyor. Böylelikle hastalarımız kent dışına gitmeden, bu kıymetli tedaviye burada ulaşabiliyor" dedi.