Kastamonu’da sağlık ekibine saldırıya kınama - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da sağlık ekibine saldırıya kınama

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, ambulansla gittikleri olay yerinde saldırıya uğrayan sağlık personellerinin şiddete maruz kalmasını kınadı.

Kastamonu’nun merkeze bağlı Duruçay köyünde intihar eden bir şahsa müdahale etmek için ihbar adresine giden Acil Sağlık Hizmetleri ekibi şahsın yakınlarının fiziksel saldırısına uğradı. Yaşanan olayın ardından Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok açıklamada bulunarak, saldırıyı kınadı.

Olayla ilgili başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacaklarını kaydeden Deriyok, “İlimiz Merkez Kuzeykent 8 nolu Acil Sağlık Hizmetleri Nöbetçi personeli doktor F.A., ATT M.A. ve sürücü Prm N.K., 30/10/2024 tarihinde görevleri başında saat 19.00 sularında 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından yapılan Merkez Duruçay köyündeki intihar ihbarı üzerine ambulans ile ivedi olarak olay yerine hareket ederek kısa sürede olay yerine varmışlardır. Hastaya acil müdahaleye başlama esnasında, olay yerindeki kişilerden biri tarafından, fiziksel şiddet uygulanmak suretiyle şiddete maruz kalmışlardır. Güvenlik güçlerinin de henüz olay yerine ulaşmamış olması ve güvenlik tedbirlerinin henüz alınmamış olması dolayısıyla, ekibimiz 112 Komuta Kontrol Merkezi ile irtibatlı olarak, akabinde beyaz kod vermiş, olay yerini başka bir ekibe devrederek olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Sağlık başta olmak üzere her alanda şiddetin karşısında yer alan bir anlayışla, bu tür kabul edilemez olayların benzerlerinin yaşanmaması ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için görevini fedakarca ifa eden personelimize yapılan bu elim hadiseyi şiddetle kınıyoruz. Olayın hukuki takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sssss
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Nisan, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Koruyucu ailelere ziyaret

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, İl Müdür Yardımcısı Yasin Eren ve meslek elemanları, koruyucu aile hizmetleri kapsamında Yılmaz ve Hatılcık ailelerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde, koruyucu aile yanında bakılan çocukların gelişim süreçleri yerinde değerlendirildi, ailelerin çocuklarla olan samimi ve güven dolu ilişkileri gözlemlendi. İl Müdürü Bilgiç, her bir ziyarette çocukların mutluluğuna ortak olduklarını belirterek, “Bir çocuğun hayatına dokunmak, aslında bir geleceğe umut olmaktır” dedi.

Koruyucu ailelerin fedakarlığı, sabrı ve sevgisinin çocuklar için en kıymetli güven limanı olduğunu vurgulayan Bilgiç, “Kurduğumuz her gönül bağı, yarınlara daha güçlü ve umut dolu adımlar atmamıza vesile olmaktadır. Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çocuklarımızın üstün yararını her şeyin üzerinde tutuyor, koruyucu ailelerimizle el ele, gönül gönüle yürümeye devam ediyoruz. Çünkü biz, birlikte güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, çocuklara yönelik hediyelerin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin