Reklam
Reklam

Kastamonu’da Ramazan coşkusu: Çocuklar eğlendi, gelenekler yaşatıldı

kastamonuda ramazan coskusu cocuklar eglendi gelenekler yasatildi Cj57vAqH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde doyasıya eğlenen çocuklar renkli anlara sahne oldu.

Taşköprü Belediyesi tarafından iftar sonrası açık hava düğün salonunda gerçekleşen etkinliklerde, klâsik Ramazan ruhu canlandırılırken, çocuklar için cümbüş dolu bir akşam hazırlandı. Animasyon şovları, oyun kümeleri, yüz boyama aktiflikleri ve ikramlarla zenginleşen program, bilhassa minik iştirakçilerden büyük ilgi gördü. Pamuk şeker ve patlamış mısır ikramlarının yapıldığı aktiflikte eğlenceli dakikalar yaşandı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Ramazan ayı boyunca cuma günleri saat 20.30’da düzenlenecek etkinliklerle, çocukların keyifli vakit geçirmesi ve geleneklerin yaşatılmasını amaçladıklarını belirtti.

Başkan Arslan, “Ramazan ayının manevi atmosferini daima birlikte yaşarken, çocuklarımızın sevinciyle daha da güzelleşiyoruz. Taşköprü Belediye Başkanlığı olarak düzenlediğimiz Ramazan Aktiflikleri kapsamında bu akşam, miniklerimizin memnunluk dolu anlarına şahitlik ettik. “Nerede o eski Ramazanlar?” derken, iftar sonrası meydanları dolduran çocuk sesleriyle geçmişe hoş bir seyahat yaptık. Birbirinden eğlenceli şovlar, oyun kümeleri ve elbette patlamış mısır ile pamuk şeker ikramlarımızla unutulmaz bir gece yaşadık. Yüz boyama etkinliklerinden keyifli oyunlara kadar çocuklarımızın doyasıya eğlendiği bu hoş akşamda, onların gülümsemesi bizler için en büyük memnunluk oldu. Sevgili çocuklar ve değerli ailelerimiz, hepinize iyi geceler diliyorum. Ramazan ayı boyunca her cuma saat 20.30’da açık hava düğün salonumuzda buluşmaya devam edeceğiz. Bu hoş anları bizlere yaşatan değerli animasyon takımımıza teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

ÖZÇELİK-İŞ’TE GÖZLER 11 TEMMUZ’DA 12 YILLIK TECRÜBE YENİ DÖNEME TAŞINIYOR

6c137efc 1580 45f1 b597 0e4d0f3c9d45
Asuman Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Türkiye’nin en güçlü işçi sendikalarından biri olan Özçelik-İş Sendikası’nda gözler 11 Temmuz’da gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul’a çevrildi. Yaklaşık 45 bin üyeyi temsil eden sendikanın geleceğine yön verecek genel kurulda, 12 şubeden gelecek 260 delege yeni dönemin yönetimini belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Sendikal hareket açısından büyük önem taşıyan genel kurul öncesinde, İstanbul Anadolu Havacılık Şube Başkanı Okan Ödemiş’in sosyal medya platformu YouTube üzerinden yayımladığı video mesajıyla Genel Başkanlığa adaylığını açıklaması dikkat çekti. Ancak sendika teşkilatlarında ve tabanda mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye yönelik güçlü destek dikkatlerden kaçmıyor.

DEĞİRMENCİ’NİN DÖRDÜNCÜ DÖNEMİ BEKLENİYOR

Özçelik-İş Sendikası’nın son 12 yılına damga vuran Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin, 11 Temmuz’daki genel kurulda yeniden aday olması bekleniyor. 2014 yılından bu yana sendikanın genel başkanlık görevini yürüten Değirmenci, örgütlenme faaliyetlerinden toplu iş sözleşmelerine, kurumsal yapılanmadan sosyal projelere kadar birçok alanda önemli çalışmalara imza attı.

Sendika kaynakları, delegelerin önemli bir bölümünün tecrübesi ve bugüne kadar ortaya koyduğu sendikal performans nedeniyle Değirmenci’nin liderliğinin devam etmesinden yana tavır koyduğunu ifade ediyor.

ÜYE SAYISINDA VE ETKİNLİKTE BÜYÜK ARTIŞ

Yunus Değirmenci döneminde Özçelik-İş Sendikası’nın üye sayısında önemli artışlar yaşandı. Türkiye’nin stratejik sektörleri arasında yer alan demir-çelik, metal ve savunma sanayi alanlarında yürütülen örgütlenme faaliyetleri sayesinde sendika hem üye sayısını artırdı hem de sektördeki etkinliğini güçlendirdi.

Geride kalan süreçte imzalanan toplu iş sözleşmeleriyle çalışanların ücret, sosyal hak ve çalışma koşullarında önemli kazanımlar elde edildi. Özellikle yüksek enflasyon dönemlerinde üyelerin alım gücünü korumaya yönelik sözleşmeler, sendika tabanında olumlu karşılık buldu. Bir çok kesim Özçelik-İş Sendikasının  son yıllarda yalnızca üye sayısı bakımından değil, temsil ettiği iş kollarındaki etkisi ve toplu pazarlık gücü açısından da Türkiye’nin önde gelen işçi sendikaları arasında yer aldığını belirtiyor.

İSTİKRAR VE BİRLİKTELİK VURGUSU

Genel kurul süreci yaklaşırken sendika camiasında en çok öne çıkan başlıklardan biri de istikrar oldu. Teşkilatın farklı kademelerinde görev yapan çok sayıda sendikacı ve delegenin, son 12 yılda yakalanan kurumsal istikrarın korunması gerektiği yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor.

Yunus Değirmenci’nin özellikle teşkilat yapısının güçlendirilmesi, şubeler arasındaki koordinasyonun artırılması ve üyelerle kurulan güçlü iletişim sayesinde sendika içerisinde birlik ve beraberlik ortamının güçlendiği değerlendiriliyor.

Özçelik-İş Sendikası’nda genel kurul sürecinin demokratik bir yarış ortamında geçmesi bekleniyor. Adayların projelerini delegelerle paylaşacağı süreçte, sendikanın geleceğine ilişkin farklı görüşlerin de genel kurul platformunda tartışılması öngörülüyor.

Bununla birlikte, kulislerde konuşulan değerlendirmeler delegelerin önemli bir bölümünün mevcut yönetimin sürdürdüğü politikaların devamından yana olduğu yönünde. Bu nedenle genel kurul öncesinde Yunus Değirmenci’nin yeniden genel başkan seçilmesine yönelik beklentinin oldukça güçlü olduğu ifade ediliyor.

Yaklaşık 45 bin üyesiyle Türkiye işçi hareketinin önemli kuruluşları arasında yer alan Özçelik-İş Sendikası’nın 11 Temmuz’da gerçekleştireceği Olağan Genel Kurul, yalnızca yönetim değişikliğinin değil, aynı zamanda sendikanın önümüzdeki yıllardaki yol haritasının da belirleneceği önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Genel kurulda delegelerin vereceği karar, Özçelik-İş’in örgütlenme stratejilerinden toplu iş sözleşmesi politikalarına kadar birçok alanda belirleyici olacak. Sendika camiası ve sektör temsilcileri ise şimdiden gözlerini 11 Temmuz’da yapılacak seçime çevirmiş durumda.

Bizi sosyal medyadan takip edin