blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da PTT çalışanlarından Rize’deki saldırıya tepki

Kastamonu’da PTT çalışanları, Rize PTT Merkez Müdürlüğü’nde meydana gelen silahlı hücumda hayatını kaybeden iki meslektaşlarına sahip çıkarak olaya reaksiyon gösterdi.
Kastamonu PTT Merkez Müdürlüğü önünde bir ortaya gelen Birlik Haber-Sen Kastamonu Şubesi ve PTT çalışanları, saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı. Birlik Haber-Sen Kastamonu Şube Başkanı ve PTT Merkez Müdürü Hale Çapkan, yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Çapkan, "Rize PTT Dağıtım Müdürlüğü’nde yaşanan bu hain atak, kamu çalışanlarının can güvenliğini bir defa daha gündeme getirmiştir. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Atağın failleri adalet önünde hesap vermelidir" tabirlerini kullandı.
Çapkan, kamu çalışanlarının misyonlarını itimatla yapabilmesi için gerekli yasal ve fiziki düzenlemelerin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. "PTT şubelerinde güvenlik vazifelisi bulundurulması, işçi istihdamının artırılması, şiddet olaylarının katalog kabahat kapsamına alınması üzere önlemler uygulanmalıdır. Kamu çalışanlarına yönelik şiddet aksiyonları son bulana kadar uğraşımızı sürdüreceğiz" dedi.
Rize’de yaşanan silahlı hücumda, Rize PTT Müdür Vekili Selim Okumuş ve Paklık Vazifelisi Ömer Beyazıt hayatını kaybetti. Kastamonu’daki çalışanlar, saldırıyı lanetleyerek, kamu çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için davette bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kendisine beyzbol sopası ile saldıran kişiyi silahla yaraladı

Bartın’da meskenine giden bir kişi, kendisine beyzbol sopasıyla saldıran şahsı silahla vurarak ağır yaraladı.
Edinilen bilgiye nazaran, Bartın Tuna Mahallesi’nde bulunan meskenine giden M.K., aracından indiği esnada kendisini takip eden İ.Ö. isimli şahıs tarafından beyzbol sopası ile taarruza uğradı. Kanlar içerisinde kalan M.K., araçtaki silahı alarak, İ.Ö.’ye ateş açtı. Başından darbe alan M.K. ve ağır yaralanan İ.Ö., kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. İ.Ö.’nün ağır yaralı olduğu öğrenilirken, başına darbe alan M.K.’nin doktor tedavisinin ardından gözaltına alındığı öğrenildi.
Şahıslar ortasında geçmişten gelen bir hasımlık bulunduğu belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin