Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu’da Protokol, Öğrencilerle Voleybol Oynadı

Kastamonu Yayın: 20.05.2015 07:36
Yazar:
Kastamonu’da Protokol, Öğrencilerle Voleybol Oynadı

KASTAMONU ’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında tören sonrasında protokol üyeleri, öğrencilerle voleybol oynadı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törende, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık tarafından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törene, Kastamonu Belediyesi Mehteran takımı çaldığı marşlarla ayrı bir renk katarken, halk oyunları ekibinin de gösterisi de davetlilerden alkış topladı.
Törenin ardından Vali Şehmus Günaydın, beraberinde Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenciler tarafından hazırlanan Resim Sergisinin açılışını yaptı. Sergide, öğrencilerin hazırladığı resimleri inceleyen Vali Günaydın ve beraberindekiler, ardından Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen sportif faaliyetleri gezdi. Bu esnada Vali Günaydın ve beraberindeki protokol üyeleri, alanda oluşturulan hentbol kalesinde şut atışı yaptıktan sonra Badminton oynadı. Badminton deneyiminin ardından Vali Günaydın ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, masa tenisi oynadı. Tuğgeneral Faruk Bal ile Başkan Tahsin Babaş’ın kıyasıya oynadıkları masan tenisi maçı, izleyenlerden büyük alkış topladı.
Ardından Vali Günaydın ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrencilerle voleybol maçı yaptı. Yürütülen bütün sportif faaliyetleri tek tek gezen protokol üyeleri, öğrencilere başarılar diledi.
Öte yandan törende konuşan Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, gençlerin gerekli donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, “Her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Kastamonu’daki gençlerin eğitim ve öğretim dışı zamanlarındaki spor ve gençlik faaliyetleri ihtiyaçlarına yönelik elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Kastamonu’da birçok ilçede faaliyet gösterin İl Spor Merkezlerinin spor altyapısında gençlerin yetiştirildiğine dikkat çeken Akbıyık, “Son yıllarda elde etmiş olduğumuz sayısal verilere baktığımızda spor okullarımızın son derece başarılı olduğunu görmekteyiz. 2012 yılında bin 810 çocuğumuza hizmet vermiş İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarımızda 2013 yılında 3 bin 37 yavrumuza, 2014 yılında da toplam 22 branş altında 4 bin 287 çocuğumuza spor eğitimi verilmiştir. 2015 yılında da faaliyetlerine devam edecek olan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarımızda amacımız daha geniş kitlelere ulaşmaktır” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Eğitim Yayın: 06.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.
KABÜSEM bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından kahveye ilgi duyan her bireye alanında önemli bir başlangıç yapmak amacıyla 17 kişiye “Temel Barista Eğitimi” verildi.
Kursiyerler, kahve sanatları ve endüstri: yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım tekniklerini kavrama, aspresso bazlı sıcak kahveler yapım ve sunum teknikleri, espresso bazlı soğuk kahveler yapım ve sunum teknikleri, 3. nesil kahve yapım ve sunum teknikleri, latte art teknikleri ve uygulamaları, milkshake, smoothie ve kokteyl grubu içeceklerin yapım ve sunum teknikleri, yöresel kahvelerin yapım ve sunum teknikleri ile gıda güvenliği ve hijyen eğitim gibi konularda toplamda 38 saat eğitim aldı.
Karabük Üniversitesi bünyesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın destekleriyle kurulan atölyede Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ile beraber barista eğiticiliği yaptıklarını ifade eden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, geçekleşen eğitim süreci ile ilgili konuştu.
Yılmaz, “Burada birinci nesil, ikinci nesil ve üçüncü nesil olmak üzere kahvelerimiz var. Bunları tek tek bizzat kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz” dedi.
Yılmaz, bütün kursiyerlere ilgi gösterdiklerini dile getirerek, “Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek kursiyerlerimize öğretiyoruz. Aynı zamanda da ‘Süt nasıl köpürtülür, kreması nasıl alınır, latte kreması, cappuccino kreması nasıl olur?’ Bunların hepsini tek tek detaylı bir şekilde izah ediyoruz” diye konuştu.
17 kursiyerin eğitim aldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu, kahveye ilgi duyan, kahve kültürünü benimsemiş herkesin ilgi ve talepte bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kursta kahve üzerine kahve hazırlama noktasında birçok deneyimi elde ediyorlar. e-Devlet’ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar” dedi.
Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler, 38 saatlik bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Burada her çeşit kahve türünü öğrendik. Sıcakları, soğukları, frozenları, meyvelileri, smoothieleri hepsini öğrendik. Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Böylelikle hocalarımızın sayesinde bir eğitime tabi tutuldum. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum. Aslında biz tüm öğrenciler için bu, avantaj oldu. Çünkü baristalık ilerideki mesleklerin başında geliyor. Herkes artık kahve içmeye başladı ve ileride büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Bu yüzden iş imkânının daha fazla olduğunu, bu alanda ilerlemek isteyen kişilere öncülük ettiğini, hocalarımızın sayesinde büyük bir şekilde bize katkıda bulunduklarını düşünüyorum. O yüzden ileride iş hayatında önemli yere sahip olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
(YE-