Kastamonu'da Pancar Alım Kampanyası Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Ekim, 2015 07:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da Pancar Alım Kampanyası Başladı

KASTAMONU Şeker Fabrikası tarafından 53. kampanya kapsamında pancar alım kampanyası başladı.
Kastamonu Şeker Fabrikası, Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrası ulusal yas ilan edilmesi nedeniyle Pancar Alım Kampanyası açılış törenini iptal etti.
Kastamonu Şeker Fabrikası Müdürü Uğur Karabaltaoğlu, 2015 yılında fabrikaya bağlı 6 adet ziraat bölge şefliğine 124 adet köy, 2 bin 392 çiftçi tarafından 37 bin 870 dekar sahada şeker pancarı ekimi yapıldığını kaydetti. Karabaltaoğlu, bu kampanya döneminde tahmini olarak 170 bin ton şeker pancarının işlenerek 22 bin ton kristal şeker, 43 bin ton yaş pancar posası ve 7 bin ton melas üretimi planlandığını söyledi. Çiftçilere ödenecek tahmini pancar bedelinin 30 milyon TL olduğunu ifade eden Karabaltaoğlu, fabrikanın hedef pancar işleme kapasitesinin günlük 3 bin 800 ton olduğunu ve kampanyanın 45 gün süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin