Karabük Postası tarafından
08 Temmuz, 2014 08:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da Özel Ağaçlandırma Kuraları Çekiliyor

KASTAMONU Orman Bölge Müdürlüğü görev alanında daha önce ilan edilen özel ağaçlandırma sahalarının kuraları çekiliyor. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Cide Orman İşletme Müdürlüğü Aydos Şefliği Alayüz Köyündeki 4,9 hektar büyüklüğündeki özel ağaçlandırma sahasının kura çekimi Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Özdemir, Cide Orman İşletme Müdürü Hakan Çakır ve Aydos İşletme Şefi Oktay Kocasarı’dan oluşan komisyon tarafından Cide İşletme Müdürlüğü Satış Salonu’nda gerçekleştirildi. Alayüz Köyü Özel Ağaçlandırma Sahası için 36 kişinin katıldığı kura sonucunda Emre Kubaç hak sahibi oldu. İlana çıkan özel ağaçlandırma sahaları için hak sahibi olanlar izin talebinde bulunmaları, Orman Genel müdürlüğünce saha izin Olur’unun verilmesi ve sahanın tesliminin ardından yapılacak “Ağaçlandırma Projesiyle” çalışmalara başlayacak. Özel ağaçlandırma sahaları, ağaçlandırma projesindeki ağaç türünün idare süresi kadar bedelsiz olarak tahsis ediliyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin