Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Kastamonu Valiliği, yangınların önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu.
Kastamonu Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan istişareler neticesinde artan hava sıcaklıklarına bağlı olarak 15 Haziran 2024-15 Ekim 2024 tarihleri arasında Orman Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında bulunan ormanlarda kamp ve piknik yapılmasının, her türlü ateş yakılmasının yasaklandığını duyurdu.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı imzalı yapılan duyuruda, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler çerçevesinde bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile orman alanları ve çevresinde artan insan hareketliliğinin bir araya gelmesine bağlı olarak, önümüzdeki günlerde orman yangını riskinin yükseleceği öngörülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan istişareler neticesinde, son dönemde meydana gelen orman yangınları göz önüne alındığında; ağırlıklı olarak, anız yakma, bağ-bahçe temizliği, çöplerin ateşe verilmesi, tarla çalışmaları, enerji nakil hattı arızaları, piknik ve çoban ateşi, kasıt, ihmal veya dikkatsizlik sebepleri ile olduğu görülmekte olup orman yangınlarına karşı önlemlerin alınması uygun görülmüştür. Belirtilen nedenlerle 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 15 Haziran 2024-15 Ekim 2024 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır. Kastamonu ili sınırlarında Orman Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında bulunan ormanlarda kamp ve piknik yapılmasının, her türlü ateş yakılmasının kesinlikle yasaklanmasına, ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmemesine, orman alanı civarında bulunan ve orman yangınından etkilenmesi muhtemel yerleşim yerleri, fabrika, depo ve benzeri sanayi ve turizm alanların sorumlularının orman yangınlarını önleyici tedbirleri almalarına, orman idaresi görevlileri ile birlikte kolluk (jandarma ve polis) görevlilerinin devriyelerinin sürekli hale getirilmesi, devriye zamanlarının sıklaştırılması, orman alanlarında drone, KGYS vb. vasıtalarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetlerinin arttırılmasına, ilgili belediyelerce görev sahalarında kalan yerleşim yerlerinde orman yangınlarının zararını önleyecek nitelikte tedbirlerin alınmasına, ormanlara giriş yasağı kararının en hızlı şekilde toplumumuzun tüm kesimlerine ulaştırılması ve Orman İdaresi ile birlikte ilgili diğer kamu, yerel yönetimler ve muhtarlıklarca vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı tedbirler konusunda bilinçlendirilmenin sağlanmasına, denetim, kontrol, tedbir, adli ve idari iş ve işlemlerinin Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı personelce ilgili mevzuat çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin