Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da orman yangını: Takımların müdahalesi ile kısa müddette söndürüldü

Kastamonu’nun Hanünü ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, grupların süratli müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye nazaran, Haönü ilçesi Belediye Düğün Salonunu mevkiindeki ormanlık alanda şimdi belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen orman ve itfaiye takımları yangını söndürmek için çalışma başlattı. Takımların müdahalesi ile yangın kısa müddette denetim altına alınarak söndürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
denet
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim

Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.

GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.

Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin