Kastamonu’da eğitim gören binlerce öğrenci yarı yıl tatili öncesi karne sevinci yaşadı.
Kastamonu’da yarı yıl tatilinin başlaması ile Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki okullarda eğitim gören binlerce öğrenci karnelerini aldı. Vilayet genelindeki tüm okullarda düzenlenen karne merasimlerinin akabinde öğrencilerin tatili başladı. Taşköprü ilçesinde de Fatih İlkokulu’nda düzenlenen karne merasimine Kaymakam Abdullah Demirdağ Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ilçe protokolü de katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Merasimde öğrencilerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Arslan, “Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki memnunluk ve karnelerini alırken yaşadıkları o tatlı heyecan, bizleri derinden keyifli etti. Her karne, yalnızca bir devrin değil, geleceğe atılan umut dolu adımların bir yansımasıdır. Tüm öğrencilerimize, bu hoş muvaffakiyetlerinin akabinde hak ettikleri dinlenmeyi ve keyifli bir yarıyıl tatilini gönülden diliyorum. Eğitim-öğretim yılı boyunca büyük bir fedakarlık ve özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimize de yürekten teşekkür ediyorum. Onların emekleri, çocuklarımızın geleceğini şekillendirirken bizlere umut olmaya devam ediyor” dedi.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde de Fevzipaşa İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım merasiminde öğrenciler heyecan yaşarken, veliler de çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. Merasime katılan Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, öğrencilerin heyecanına ortak olarak onlara karnelerini dağıttı. Merasimde öğrencilere seslenen Kaymakam Ünsal,”Bir periyodu geride bıraktınız. Çalışmalarınızın karşılığını bugün alıyorsunuz. Tatilinizi hem dinlenerek hem de kendinizi geliştirerek değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Hepinize âlâ tatiller diliyorum” dedi.


Kastamonu’da öğrenciler karne sevinci yaşadı
Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi
HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.
Bolu’dan giden isimler
Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.
Bolu’ya atanan isimler
Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

