blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da motosikleti gasp eden sanıklara ceza yağdı

Kastamonu’nun alacaklı oldukları şahsın motosikleti gasp eden sanıklar, 11’er yıl mahpus cezasına çarptırıldı.
Olay, 25 Ocak 2021 yılında Kastamonu’da vilayet merkezi Ahmet Dede Mezarlığında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, daha öncesinde alacak-verecek sorunu sebebiyle ortalarında hasımlık bulunan Y.Ç.B., M.S.H., M.G. ve O.M. ile E.K., konuşmak için Ahmet Dede Mezarlığına gitti. Alacaklarına karşılık motosikletini gasp ettikleri savıyla çıkan tartışmada E.K., yanında bulundurduğu silahla Y.Ç.B., M.S.H., M.G. ve O.M.’ye ateş etti. Olayda yaralanan olmazken araca isabet eden kurşunlar sebebiyle hasar oluştu. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gözaltına alınan Y.Ç.B., M.S.H., M.G. ve O.M. ve E.K., isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Yaşanan olayın akabinde Y.Ç.B., M.S.H., M.G. ve O.M. ve E.K. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında sanıklar hakim son defa hakim karşısına çıktı.
Mahkeme heyeti, duruşmada sanıkların avukatlarının temel hakkındaki savunmalarını dinledi. Daha sonra kararını açıklayan heyet, Y.Ç.B., M.S.H. ve M.G.’nin birden fazla şahısla E.K.’ya yönelik ’silahla yağma’ hatasından 11’er yıl, ’cebir, tehdit ve silahla birden fazla şahısla hürriyetinden mahrum bırakma’ kabahatlerinden da 4 yıl 12’şer ay mahpus cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, E.K.’yi ise, M.S.H. ve M.G. yönelik ’basit yaralama’ cürmünden 2 ay 7’şer gün, Y.Ç.B.’ye yönelik ’kemik kırığı oluşacak biçimde yaralama’ hatasından 2 yıl, E.K.’yi ’ruhsatsız silah bulundurma yahut taşıma’ cürmünden da 2 yıl mahpus cezasına çarptırdı.
Mahkeme heyeti, O.M.’nin ise beraatına karar kıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de kontrolden çıkan hafif ticari araç dereye uçtu

Rize’de şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç 15 metreden dereye yuvarlandı.
Kaza dün Pazar - Hemşin yolu üzerindeki Pazar ilçesine bağlı Başköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran; Hemşin ilçesine seyir halinde olan H. A. idaresindeki 34 NED 087 plakalı hafif ticari araç, şoförün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıkarak çay bahçesi üzerinden aşarak yaklaşık 15 metre yükseklikten dereye yuvarlandı. Etraftan kazayı görenlerin 112 Acil Davet Merkezi’ni araması üzerine olay yerine sıhhat takımları, Jandarma, Polis, İtfaiye ve AFAD takımları sevk edildi. Uçuruma düşen araçta bulunan yaralılar, AFAD ve itfaiye takımlarının ağır eforları sonucu bulundukları yerden çıkarılarak sıhhat takımlarına teslim edildi. Yaralılar, olay yerindeki birinci müdahalelerinin akabinde Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.