blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da metamfetiman ile yakalanan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kastamonu’da vilayet merkezinde gerçekleştirilen operasyonda metamfetamin ile yakalanan ve tutuklanan 5 şüphelinin yargılanmasına devam edildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımlarınca 2024 yılında, günlük kiralık olarak kullanılan bir meskende uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarını kıymetlendirilerek operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda S.E., S.D., N.Ö., F.C. ve C.Z.Y.’nin araç ve ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda toplamda 95,21 gram metamfetamin hususu ile 14 adet sentetik ecza hapı, 0,91 gram kannabinoid ile cürümden elde edildiği bedellendirilen 6 bin 400 TL nakit para ele geçirildi.
Narkotik gruplarınca gözaltına alınan S.E., S.D., N.Ö., F.C. ve C.Z.Y., çıkarıldıkları isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler S.E., S.D., N.Ö., F.C. ve C.Z.Y. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "Uyuşturucu yahut Uyarıcı Husus Ticareti Yapma yahut Sağlama" cürümlerinden dava açıldı.
Duruşmada kendisini savunan C.Z.Y., ele geçirilen unsurların kendisine ilişkin olmadığını tez etti. Tutuklu sanık S.E. ise pişman olduğunu lisana getirdi. Tutuklu sanık S.D. de, kendisinin uyuşturucu husus ticareti yapmadığını belirterek tahliyesini talep etti.
Tutuklu sanık F.C. de ele geçirilen uyuşturucu hususlarıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

"Ben, uyuşturucu satmadım da sattırmadım da"
Tutuklu sanık N.Ö. ise, "Ben, yurtta kalıyordum. C.Z.Y.’nin çantasından çıkan uyuşturucudan haberim yoktu. Canan’ın uyuşturucu sattığını bilmiyordum. Ama operasyon olduğunda bana uyuşturucuyu saklamamız gerektiğini söyledi. Bizler öylelikle yakalandık. Nesrin, benim konutumda 15 gün kaldı. Ben uyuşturucu da satmadım, sattırmadım da. Üzerine atılan suçlamaları ve beyanları kabul etmiyorum" diye konuştu.
Diğer sanıklar da uyuşturucu unsurlarla ilgili ilgisinin olmadığını argüman etti.
Duruşmada dinlenen şahit O.Ç. de, "C.Z.Y.’den 14 adet sentetik ecza hapını bin 500 TL civarı nakit para ödeyerek satın aldım. Ele geçirilen 8 adet hapta bu kalan haplardır. Ben aracılık yapıyorum yalnızca, komitemi alıyorum" diye konuştu.
Tanık S.E. ise, "Sanıkların kimilerinin uyuşturucu sattığını biliyorum. Ayrıyeten para karşılığı uyuşturucu almışlığım da olmuştur" dedi.
Tanık S.C.D. de, "Şu anda uyuşturucu kullanmıyorum. 2 yıl öncesinde C.Z.Y.’den uyuşturucu almışlığım oldu" biçiminde konuştu.
Avukatların savunmasını da dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum FK Başkanı Korkmazoğlu: “Hedef Süper Lig”

Çorum FK Başkanı Baran Korkmazoğlu, Vanspor maçı öncesinde yaptığı açıklamada tek hedeflerinin Süper Lig olduğunu belirtti. Korkmazoğlu, altyapı akademisi ve profesyonel yapılanma projeleriyle kulübün geleceğini garanti altına alacaklarını söyledi.
Trendyol 1. Lig’de üst üste aldığı 4 galibiyetle liderliğini sürdüren Çorum Futbol Kulübü’nde Lider Baran Korkmazoğlu, basın mensuplarıyla bir ortaya gelerek yeni dönem gayelerini ve kulübün gelecek vizyonunu açıkladı. Vanspor maçı öncesi düzenlenen toplantıda konuşan Korkmazoğlu, tek hedeflerinin Süper Lig’e yükselmek olduğunu vurguladı.
Korkmazoğlu, "Elimden geldiğince bu kadro için her şeyi yapmaya hazırım. Allah bizi utandırmasın. İnşallah bu dönem tek maksadımız bu kentin Harika Lig’e çıkmasıdır. Bilhassa ‘şehrin’ diyorum zira bu ekip bizim değil, Çorum halkının ekibidir. Biz de buna nazaran bu sene bir takım kurduk. Lakin bu iş yalnızca takım kurmakla bitmiyor. Kadro, kentten kopuk olmamalı, tam bilakis kentle iç içe olmalı. Bunun için de çalışmalarımız var" dedi.
Sosyal sorumluluk projelerine de dikkat çeken Lider Korkmazoğlu, "Huzurevlerimiz, sevgi konutlarımız, kimsesiz çocuklarımız, onkoloji hastalarımızla kadromuzun iç içe olması için elimizden geleni yapacağız. Bu mevzuda kimsenin kuşkusu olmasın. Zira bu grup hepimizin takımı" tabirlerini kullandı.

"Altyapı çok önemli"
Kulübün kendi ayakları üzerinde durması için altyapıya değer verdiklerini belirten Korkmazoğlu, "Altyapı çok değerli. Lakin yalnızca altyapıyı yapmakla bu iş bitmeyecek. Biz gerekli planımızı, projemizi ve yol haritamızı çizdik. Bu kentin çocukları başta olmak üzere bir altyapı tesisi kurmaya karar verdik. İsmini ‘Akademi’ koyduk. Bu akademide 13-18 yaş aralığındaki gençler farklı kategorilere ayrılacak. Burada lisan eğitiminden ferdî gelişime kadar birçok alanda eğitim alacaklar. Akademiden çıkan her çocuk, ne yapacağını bilen, deneyim edinmiş biçimde yetişmiş olacak" dedi.

"Altınordu, Göztepe ve Başakşehir modelleri olacak"
Süper Lig amacıyla ilgili planlarını da açıklayan Korkmazoğlu, "Seneye nasip olursa Muhteşem Lig’e çıktığımızda önümüzde Altınordu, Göztepe ve Başakşehir modelleri olacak. Transferlerimizi menajerlere nazaran değil, puanlama ve scout grubumuzun değerlendirmelerine nazaran yapacağız. Bununla birlikte fizyoterapist, masör ve sıhhat grubundan oluşan güçlü bir sıhhat altyapısını kuracağız. Bu takım hem A gruba hem altyapıya hizmet edecek. Ayrıyeten idari yapılanma, marketing ve hukuk ünitesiyle tamamlayacağız. Başımızdaki Çorum Futbol Kulübü yapılanması bu şekilde" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.