Reklam
Reklam
kastamonuda mantar yiyen yasli cift zehirlendi Y8mWN7Mq jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da mantar yiyen yaşlı çift zehirlendi

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde ormanlık alandan topladıkları mantarı yiyen yaşlı çift zehirlendi. Hastaneye kaldırılan yaşlı çift, entübe edildi.

Edinilen bilgiye göre, Bozkurt ilçesinde yaşayan Hayri Sarı (83) ve eşi Adile Sarı (80), mantar toplamak için ormanlık alana gitti. Ormandan topladıkları mantarı eve gelince pişirerek yiyen Hayri ve Adile Sarı çifti, bir süre sonra mide bulantısı, kusma, baş dönmesi gibi şikayetler üzerine 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Olay yerine sevk edilen ekipler, yaptıkları kontrollerde Hayri Sarı ve eşi Adile Sarı’nın yedikleri mantardan zehirlendiklerini tespit etti. Bozkurt Devlet Hastanesinde ilk müdahaleleri yapılan yaşlı çift, ileri tetkik ve tedavi için Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hayati tehlikeleri bulunan Hayri Sarı ve eşi Adile Sarı, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin