blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu’da kursiyerlerin eserleri ve el emeği ürünleri beğeniye sunuldu

Kastamonu’da Halk Eğtim Merkezi kurslarında eğitim alan kursiyerler tarafından yapılan el emeği eserler ve eserler, açılan stant ile vatandaşların beğenisine sunuldu.
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim alan kursiyerler tarafından yapılan el emeği eserler ve eserler, Hayat Uzunluğu Öğrenme Haftası çerçevesinde sergilendi. Cumhuriyet Meydanı’da düzenlenen standa protokol üyeleri ve vatandaşlar ağır ilgi gösterdi. Sergiyi gezen ziyaretçiler, kursiyerler tarafından yapılan yöresel eserlere büyük ilgi gösterdi.
Sergi açılışında konuşan Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi kurslarının Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yürüttüğünü kaydederek, "Halk eğitim merkezleri Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün dünyaya örnek bir kurumudur ve bir ihtilaldir. Hayat uzunluğu eğitimde birey öğrenir, birey güçleni ve toplumu aydınlatır, üretir. Üreten toplum güçlü toplumdur. Kastamonu Valiliği olarak, Sayın Valimizin yönetiminde, hayat uzunluğu eğitim alanında fevkalade işler yaptık. 2022 yılında 17 bin vatandaşımızın yararlandığı Halk Eğitim Merkezi’nde, 2023 yılı sonunda 32 bin vatandaşımızı yararlandırdık. 2024 yılında daha da büyük gelişmeler yaşadık. Dijital okur yazarlığa geçtik. Halk Eğitim Merkezi kurslarını dönüştürdük. Vatandaşlarımızın finansal okul yazarlıktan yaşlı bireylerin e-Devlet’ten yararlanmasına yönelik kurslar açtık. Okuma-yazma kurslarından dijital çağa ahenk sağlayan harikulade yeni kurslar açıldı. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne Kastamonu’dan örnek bir halk eğitimi uygulamasına geçtik" dedi.
Türkiye yüzyılında gelenek ve uygar pahaların gelecek jenerasyonlara aktarılmasının ehemmiyetine değinen Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise, "Medeniyetimizden aldığımız bu zenginliği, her ne kadar dijital çağda yaşıyorsak da koruyarak, koruma ederek, gençlerimize emanet ederek güçlü bir formda yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizin Türkiye yüzyılı ile kat edeceği büyük aralıklar var. Bu aralıkları katederken medeniyetin güçlü zenginliklerini yanına alarak ilerlemek zorunda. Biz de bunun farkındayız. Bunu yalnızca bir sorumluluk değil, mecburilik olarak da görmekte ve çalışmalarımıza sürat vermiş bulunmaktayız. Yapıtlarını göreceğimiz büyüklerimiz, hanımefendiler, beyefendilerin hakikaten emekle, alın teriyle yaptığı eserler medeniyetimizin ne kadar güçlü olduğunu, bunu ne kadar çok müdafaamız gerektiğini ve bunu gelecek çağlara aktarmamız gerektiğinin somut göstergesi olacaktır. Bu ve bunun üzere birçok zengiliği geleceğe taşımak için bizlerden her vakit takviyesini esirgemeyen başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, tüm kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Aralık, 2025 14:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Belediyesi Kar Yağışına Hazır

Karabük Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışı ve buzlanma uyarıları doğrultusunda, şehir genelinde ulaşımın ve günlük yaşamın aksamaması için hazırlıklarını tamamladı. Olası olumsuzluklara karşı belediye ekipleri, kar yağışı başlamadan önce tedbirlerini alarak sahadaki planlamalarını devreye soktu.

Belediye bünyesinde görev yapan 25 araç ve 200 personel, ana arterler başta olmak üzere mahalle yolları, hastane çevreleri ve kritik noktalar için hazır bekletiliyor. Kar küreme, tuzlama ve buzlanmaya karşı önleyici çalışmaların, ihtiyaç halinde hızlı şekilde uygulanması için ekipler vardiya sistemiyle görevlendirildi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada belediyenin tecrübeli bir ekip ve güçlü bir organizasyonla süreci yöneteceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kar yağışı başlamadan önce gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun kar yağışında, ekiplerimizin zamanında ve koordineli çalışması sayesinde şehir genelinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bu yıl da aynı kararlılıkla hemşehrilerimizin güvenliği ve ulaşımın aksamaması için sahada olacağız. Tedbirli olmak, süreci doğru yönetmenin en önemli adımıdır.”

Karabük Belediyesi yetkilileri, vatandaşların olası durum ve taleplerini belediyeye hızlı şekilde iletebilmeleri için Hemşehri İletişim Merkezi’nin aktif olarak hizmet vereceğini bildirdi. Vatandaşlar, 444 21 78 numaralı çağrı merkezi ile 0501 078 78 78 numaralı WhatsApp hattı üzerinden Karabük Belediyesi’ne ulaşabilecek.

Özellikle yaşlı, engelli ve özel gereksinimli vatandaşların ihtiyaçlarının öncelikli olarak karşılanacağı belirtilirken, belediye ekiplerinin olası hava koşullarına karşı 7/24 görev başında olacağı vurgulandı.

Karabük Belediyesi, kar yağışı sürecini anlık olarak takip ederek, şehir genelinde güvenli ve kontrollü bir kış dönemi geçirilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin