Kastamonu'da Katliam Gibi Kaza: 6 Ölü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ekim, 2015 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da Katliam Gibi Kaza: 6 Ölü

Kastamonu’da meydana gelen katliam gibi kazada; 6 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Araç ilçesinde henüz sürücüleri belirlenemeyen ve Kastamonu’dan İstanbul istikametine gitmekte olan 34 EF 8737 plakalı otomobil ile İstanbul’dan Kastamonu istikametine gelen 37 PN 372 plakalı kamyon, Şenova mevkisinde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle, otomobilde bulunan ve henüz kimlikleri tespit edilemeyen 6 kişi hayatını kaybetti, kamyon sürücüsü ise yaralandı. Emniyet güçleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, cumhuriyet savcısının ise incelemesi devam ediyor.
FECİ KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Kastamonu’da meydana gelen feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi.
Kastamonu’nun Araç ilçesinde İlyas Haydar idaresindeki 37 PN 372 plakalı kamyon ile Mustafa Tozan yönetimindeki 34 EF 8737 plakalı otomobil, Şenova mevkisinde geldikleri esnada çarpıştı. Taşköprü’den İstanbul’a gittiği öğrenilen otomobil, kazada kullanılamaz hale gelirken, otomobil sürücüsü Mustafa Tozan ile birlikte otomobildeki Aynur Tozan, Ruhiye Korkmaz, Şahin Karabey, Gülnur Karabey ve Şevval Karabey, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada, kamyon sürücüsü İlyas Haydar ise yaralandı. Yaralı İlyas Haydar olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Haydar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay yerinde hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Araç Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Burada kimlik tespiti yapılan cenazeler, yakınlarına teslim edilecek. Cenazelerin, yarın Taşköprü’ye götürülerek, burada defnedileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxxa
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, 23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karabük’te düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de büyük bir coşku ve geniş katılımla kutlandı.

Kutlamalar, Yenişehir’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıttaki tören sona erdi.

Program, Yeni Mahalle Spor Salonu’nda devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlik öncesinde Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, öğrencilerin hazırladığı resim sergisini gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan salondaki programda, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen ortaokullar arası şiir okuma yarışmasında birinci olan Öğlebeli Osmangazi Ortaokulu öğrencisi Elif Nur Meküer “Nisan Çiçekleri” adlı şiiriyle, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Yavaşcı ise “23 Nisan” adlı şiiriyle sahne aldı.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Oktay Çağatay ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından takdim edildi.

Programda ayrıca; Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin “Kırmızı Beyaz Bayrağım” gösterisi, TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu öğrencisi Muhammed Ali Balcı’nın şiir dinletisi, Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu öğrencilerinin “Mübarek Bayrak” ve Demir Çelik İlkokulu öğrencilerinin “Vatan Marşı” performansları izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapullu Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Umut Başkurt, “23 Nisan: Çocukların Omuzlarındaki Gelecek” başlıklı yazısını okudu. Şirinevler Şehit Ercan Hırçın İlkokulu öğrencilerinin “Ay Yıldızlı Bayrağım” gösterisi ve Özel Karabük Final Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunlar programa renk kattı.

Kutlama programı, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı gösteri ile sona erdi.

Programa;  Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdür Vekili Erdem Kadıoğlu, POMEM Müdürü Koray Yalınkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin