Kastamonu’da karla kaplanan köylerde mahsur kalan hastalar için seferber olundu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
kastamonuda karla kaplanan koylerde mahsur kalan hastalar icin seferber olundu kdFd1BUU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da karla kaplanan köylerde mahsur kalan hastalar için seferber olundu

Kastamonu’nun Cide ilçesinde kar yağışı sebebiyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan hastalar, takımların saatlerce süren eforunun akabinde hastaneye ulaştırılabildi.

Kastamonu’nun Cide ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle yolu ulaşıma kapanan köylerdeki hastalar için seferber olundu. Cide’nin Bağyurdu Mahallesi’nde yaşayan kalp hastası 86 yaşındaki İlyas A. 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi. Köye ulaşamayan sıhhat takımları, Mahalle Muhtarı Şaban Güntepe’nin traktörü ile hastanın meskenine gitti. Traktöre alınan hasta ambulansa ulaştırılabildi. Hasta daha sonra sevk edildiği hastanede tedavi altına alındı.

Cide ilçesi Derebağ köyü Çürükdağ Mahallesi’nde çıktığı çatıdan istikrarını kaybederek düşen ve yaralanan Muzaffer S.’nin yakınları 112 Acil Davet Merkezi’ni aradı. Yolu kar sebebiyle ulaşıma kapanan köye AFAD ve sıhhat grupları sevk edildi. AFAD’a ilişkin paletli araçla köye ulaşan sıhhat grupları, hastaya birinci müdahalesini yaptı. Daha sonra araca alınan hasta, yolda bekleyen ambulansa bindirilerek hastaneye ulaştırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin