blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da hümik asit kullanımı yaygınlaştırılacak

Kastamonu’da Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da kullanımı yaygınlaştırılması gayesiyle hümik asit dağıtımı yapıldı.
Türkiye genelinde topraklarda organik unsur artışı için hümik asit kullanımının yaygınlaştırılması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu iş birliğinde hayata geçirilen ve Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan "TKI-HÜMAS Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Kastamonu’da vilayet ve ilçelerde çiftçilere hümik asit dağıtımı gerçekleştirildi.
Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü Uyum ve Ziraî Datalar Şube Müdürü Uğur Ertop tarafından projenin uygulanmasıyla ilgili olarak çiftçilere hümik asit kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü Uyum ve Ziraî Datalar Şube Müdürü Uğur Ertop, hümik asidin organik unsur oluşturmasındaki ehemmiyetine değinerek, "Toprak oluşumu uzun vakit alması sebebi ile toprak kaybını önler" dedi.
Çölleşmeye karşı çabada yenilikçi tarım uygulamalarının büyük kıymet taşıdığını söyleyen Ertop, projenin etraf dostu tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedeflediğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin