blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da hümik asit kullanımı yaygınlaştırılacak

Kastamonu’da Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da kullanımı yaygınlaştırılması gayesiyle hümik asit dağıtımı yapıldı.
Türkiye genelinde topraklarda organik unsur artışı için hümik asit kullanımının yaygınlaştırılması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu iş birliğinde hayata geçirilen ve Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan "TKI-HÜMAS Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Kastamonu’da vilayet ve ilçelerde çiftçilere hümik asit dağıtımı gerçekleştirildi.
Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü Uyum ve Ziraî Datalar Şube Müdürü Uğur Ertop tarafından projenin uygulanmasıyla ilgili olarak çiftçilere hümik asit kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü Uyum ve Ziraî Datalar Şube Müdürü Uğur Ertop, hümik asidin organik unsur oluşturmasındaki ehemmiyetine değinerek, "Toprak oluşumu uzun vakit alması sebebi ile toprak kaybını önler" dedi.
Çölleşmeye karşı çabada yenilikçi tarım uygulamalarının büyük kıymet taşıdığını söyleyen Ertop, projenin etraf dostu tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedeflediğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Anadolunun en etkileyici şelalelerinden Tomara Şelalesi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Türkiye’de turizm otoriteleri tarafından görülmesi tavsiye edilen 10 şelale ortasında yer alan Gümüşhane’deki Tomara Şelalesi, dağın ortasındaki 40 farklı noktadan dökülen buz üzere suyuyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde dağın ortasındaki 40 farklı kaynaktan 15 metreden dökülen ve yörede "Kırk Gözeler" ismiyle bilinen Tomara Şelalesi, baharın gelişiyle birlikte su debisinin tepeye ulaştığı periyoda girdi.
Sezonun başlamasıyla birlikte doğaseverlerin uğrak noktalarından birisi olan şelale bölgenin en etkileyici doğal hoşluklarından birisi olmasının yanında serin suları ve yemyeşil doğasıyla da ziyaretçilerini büyülüyor.
Doğu Karadeniz bölgesinin en beğenilen turistik noktalarından birisi olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, piknik alanları, cam seyir terası, çocuklar için oyun parkından lokantasına kadar eksiksiz hizmet sunulan ve ziyaretçilerin şelaleden çıkan berrak sularda serinleyip tabiatın tadını çıkardığı yerlerden birisi.
Dağın ortasındaki 40 başka kaynaktan çıkan sular birleşerek görkemli bir şelaleye dönüşürken 15 metre yükseklikten dökülen süt rengindeki köpük köpük buz üzere berrak suyunun oluşturduğu vadide binlerce yıldır gürül gürül çağlıyor.
Gümüşhane vilayet merkezine 109, Şiran ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan şelaleyi ziyaret eden Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) üyeleri eşsiz görüntünün tadını çıkardı.
Bölgede yapacakları tabiat yürüyüşü öncesinde uğradıkları şelalede eşsiz görünümün tadını çıkaran ve Bayburt’tan gelen Yunus Emre Çingöz, "Eşimle birlikte Bayburt’tan bu aktifliğe katılmak için Gümüşhane’ye geldik. Pek hoş bir ortam var" dedi.
Tomara Şelalesine ilkbahar mevsiminde daha evvel hiç gelmediğini lisana getiren Zehra Aygün ise "İlkbaharda daha evvel hiç gelmemiştim. Çok hoşuma gitti. Suyu çok fazla ve kırk gözeler olması, suyunun çok lezzetli olması beni çok etkiledi. Bir daha gelmek isterim. Sonbaharını da görmek isterim şelalenin" diye konuştu.
Etkinliğe Trabzon’dan katılan Hacer Arslan da "Çok hoş, çok keyifli. Şelaleyi görmeye geldik. Şahane bir yer. Hava da çok hoş. Takım harika esasen. Çok hoş bir faaliyet olur inşallah" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.