Kastamonu’da heyelan sebebiyle yol, 4 metre kaydı - Karabük Haber Postası
kastamonuda heyelan sebebiyle yol 4 metre kaydi mq76Z5Yw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da heyelan sebebiyle yol, 4 metre kaydı

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle birlikte eriyen kar suları sonucu oluşan heyelan sebebiyle köy yolu 4 metre aşağıya kaydı.

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle birlikte karlar erimeye başladı. Eriyen kar suları sebebiyle ilçenin birçok bölgesinde heyelanlar yaşanıyor. Duran köyünde yaşanan heyelan sebebiyle Kepek, Söğüşler, Başsökü ve Göller mahallelerini bağlayan yol kapandı. Heyelan sebebiyle yol yaklaşık 4 metre aşağıya kaydı.

İlçeye bağlı Yenibeyler Küme Yolunda da heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiylşe Güneysökü Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı yol kapandı.

Yenibeyler köyü Muhtarı Tolga Mardin, “Yenibeyler Köyü Küme Yolu Güneysu Mahallesi’nde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapalıdır. Bu güzergahı kullananlar Köklüce-Canlar istikametini kullanabilirler” dedi.

İlçe Kaymakamı İbrahim Şahin, heyelanın yaşandığı yerlerde incelemede bulundu. Çatalzeytin İlçe Özel Yönetim Müdürü Muhammed Cellat’ın da yer aldığı incelemelerde Kaymakam Şahin, çalışmalar hakkında takımlardan bilgiler aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxax 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Nisan, 2026 10:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da çocuklar için 23 Nisan etkinliği

Safranbolu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için geniş kapsamlı bir kutlama programı hazırladı. Safranbolu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan programda çocuklar, gün boyu sürecek farklı aktivitelerle bayramın tadını çıkaracak.

Kutlama programı kapsamında kurulacak olan atölyelerde çocuklar seramik, ebru sanatı, taş boyama ve zeka oyunları gibi farklı alanlarda hem eğlenecek hem de yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Saat 14.00 ve 16.00’da iki ayrı seans halinde sahnelenecek olan “Gösteri Fabrikası” ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatılması hedeflenirken, etkinlik alanı gün boyunca palyaço gösterileri, maskotlar eşliğinde oyunlar, baskılı balon dağıtımı ve çeşitli sürprizlere ev sahipliği yapacak.

Günün finalinde ise Safranbolu Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Müzik Okulu’nun kursiyerleri sahne alacak. Belediye bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören yetenekler, saat 18.00’de başlayacak konserle ilk büyük sahne deneyimlerini yaşayarak bayram coşkusunu zirveye taşıyacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, tüm çocukları ve ailelerini 23 Nisan coşkusunu hep birlikte paylaşmak üzere Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ne davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin