Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2016 07:21 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da hayvan pazarı, 69 gün sonra tekrar açıldı

KASTAMONU Şap hastalığı nedeniyle 69 gün önce karantinaya alınan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, tekrar açıldı. Kastamonu İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Kastamonu’da il merkezi, Tosya ve Taşköprü ilçelerinde şap hastalığının yayılmasını önlemek için 23 Mayıs 2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Kastamonu Hayvan Pazarı’nı karantina altına alarak kapatılmasını kararlaştırmıştı. 28 Temmuz tarihi itibariyle alınan karar doğrultusunda 69 gün sonra Kastamonu Hayvan Pazarı, tekrar açıldı. Kastamonu İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, yazılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kastamonu’da il merkezi, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde alınan numunelerde şap hastalığının görülmesi üzerine belirtilen bölgelerde gerekli kordon ve karantina uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Şap hastalığı mihraklarında hastalığın özellikle genç ve yeterince bağışıklığı sağlanmamış hayvanlarda ölümle seyretmesi ve hızla yayılım göstermesi, ayrıca ilimize komşu bazı illerde de hastalığın yaygın olarak seyretmesi nedeniyle hayvan pazarlarının kapatılması, ilimizde mevcut hayvan pazarlarına çevre il ve ilçelerden yoğun bir şekilde hayvan hareketlerinin olması, hastalığın daha fazla mihrak oluşturmaması ve hastalık çıkma ihtimali muhtemel mihrakların da kontrol altına alınmasını sağlamak üzere salgın hastalıklarda alınacak tedbirler kapsamında hastalıkla etkin mücadele için ilimiz merkezinde bulunan Hayvan Pazarının 23.05.2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılması kararı alınmış, alınan karar doğrultusunda 29.07.2016 tarihinde tekrar açılması kararlaştırılmıştır”. Öte yandan, Kastamonu Hayvan Pazarı 17 Aralık 2015 tarihinde tekrar şap hastalığı tehdidi nedeniyle karantina altına alınarak yine kapatılmış ve yaklaşık üç ay sonra açılabilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin