Kastamonu’da hayvan pazarı, 69 gün sonra tekrar açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2016 07:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da hayvan pazarı, 69 gün sonra tekrar açıldı

KASTAMONU Şap hastalığı nedeniyle 69 gün önce karantinaya alınan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, tekrar açıldı. Kastamonu İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Kastamonu’da il merkezi, Tosya ve Taşköprü ilçelerinde şap hastalığının yayılmasını önlemek için 23 Mayıs 2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Kastamonu Hayvan Pazarı’nı karantina altına alarak kapatılmasını kararlaştırmıştı. 28 Temmuz tarihi itibariyle alınan karar doğrultusunda 69 gün sonra Kastamonu Hayvan Pazarı, tekrar açıldı. Kastamonu İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, yazılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kastamonu’da il merkezi, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde alınan numunelerde şap hastalığının görülmesi üzerine belirtilen bölgelerde gerekli kordon ve karantina uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Şap hastalığı mihraklarında hastalığın özellikle genç ve yeterince bağışıklığı sağlanmamış hayvanlarda ölümle seyretmesi ve hızla yayılım göstermesi, ayrıca ilimize komşu bazı illerde de hastalığın yaygın olarak seyretmesi nedeniyle hayvan pazarlarının kapatılması, ilimizde mevcut hayvan pazarlarına çevre il ve ilçelerden yoğun bir şekilde hayvan hareketlerinin olması, hastalığın daha fazla mihrak oluşturmaması ve hastalık çıkma ihtimali muhtemel mihrakların da kontrol altına alınmasını sağlamak üzere salgın hastalıklarda alınacak tedbirler kapsamında hastalıkla etkin mücadele için ilimiz merkezinde bulunan Hayvan Pazarının 23.05.2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılması kararı alınmış, alınan karar doğrultusunda 29.07.2016 tarihinde tekrar açılması kararlaştırılmıştır”. Öte yandan, Kastamonu Hayvan Pazarı 17 Aralık 2015 tarihinde tekrar şap hastalığı tehdidi nedeniyle karantina altına alınarak yine kapatılmış ve yaklaşık üç ay sonra açılabilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin